Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sudraba šaubās, vai amatpersonas māk dzīvot taupīgāk

Valsts Kontroliere Inguna Sudraba intervijā _Latvijas avīze_i pauž viedokli, ka valdība nav sniegusi kopējo redzējumu pie kā novedīs naudas taupīšana un apšauba iespēju, ka valsts amatpersonas spēs mainīt savu darbības stilu.

“Es tomēr šaubos, ka amatpersonas var mainīties, ja tās gadiem ir dzīvojušas ar pārliecību, ka neviens no tām neprasīs atbildību par naudas izlietojumu. Kāpēc brauci komandējumā, kāpēc mainīji mēbeles un rīkoji seminārus, ko iestādē, kur ir tikai 14 darbinieki, dara personāldaļas speciālists? Vadošie darbinieki ir pieraduši, ka viņiem šos jautājumus neuzdod,” atzīst I.Sudraba.

Par trūkumu viņa uzskata, ka neviena no amatpersonām arī neprasa, kāds rezultāts nākamajā gadā ir jāsasniedz, jo, viņasprāt, nepietiek tikai ar vienu kopīgo uzstādījums samazināt izdevumus, kā katrs uzskata par pareizu. “Diemžēl valstī kopumā prioritātes netiek redzētas un politika netiek veidota kopumā, bet gan katrā ministrijā atsevišķi,” saka Valsts Kontroliere.

I.Sudraba ir informējusi valdības vadītāja padomniekus par šo problēmu un gatavību izstāstīt savu redzējumu, bet uzaicinājumu izklāstīt to premjeram vēl neesot saņēmusi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas