Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sudraba: valdībai jādod nākotnes redzējums, ne atsevišķiem ministriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
beibe
b
nu nezinu vai tas ir tik labi , ka nav. Ja beibe kaut ko dara - viņa arī to izdara līdz galam. Un kur tad ir tie Sudrabas varoņdarbi. Valstī visulaiku ir zaguši uz nebēdu. Kur tad VK ir skatījusies., vai tad tas nav tās tiešais pienākums- kontolēt valsts institūcijas un nepieļaut patvaļu un valsts līdzekļu izsaimniekošanu. Kaut kā neesmu pamanījusi ka kāds būtu notiesāts par valsts izzakšanu (pēc VK revīziju materiāliem) . Vēl viena gudra parunātāja un padomu devēja (ne konkrētu priekšlikumu), tas nu tiešam ir tas , kas šeit patlabam visvairāk ir vajadzīgs...
jautājums
j
Tieši ko viņā māk darīt ? Cik ir Sudrabas mēnešalga ? Vai nebija pāri 4 tūkst ? Un kur ir viņas vīzija un plāns ? Kādi ieteikumi valdībai ? Izglītībā taču bija virkne revīziju ? Bija tur ieteikumi par strukturālajām reformām ? Kā Pasaules bankai un SVF ? Ja nebija, tad kāpēc ?
Polšs
P
Sudraba nav beibe-2 Labāka šodienas atziņa )))))
Zinātājs
Z
Sudraba nav beibe-2 - viņa māk ne tikai kritizēt, bet arī labi darīt.
beibe
b
ak dievs, ja šī ir valsts "gudrākā galva" (izriet pārējās ir tad ir vēl stulbākas) - tad ko tad mēs brīnamies , ka mēs esam tur kur mēs esam. P.s. sliktā ziņa - ļoti apšaubu, ka Sudraba ir mesija, kas glābs pasauli. Poza - noskatīties no malas un visus kritizēt - nu ļoti ērta.
Piekrītu.
P
Par visiem 100% piekrītu mūsu valsts gudrākajai galvai Ingūnai Sudrabai. Zēl ,ka viņa neuzņēmās vadību valdībā. Tos priekšlikumus ,ko viņa izsaka kā primāros,ir jārada atbilde tiem,lai tauta tiešam zin ,kas viņu sagaida. Par cik situācija pasaulē ir tik nestabila,un vēl gaidāmi jauni finanšu krīzes satricinājumi ,tad es domāju,ka nav neviena gaišreģa,kas tā īsti varētu pateikt ,ko un kā darīt tālāk. Valdība atrodas tādā nogaidīšanas stāvoklī, baidās atbrīvot finansiālos līdzekļus. Neziņa ,kas pasaulē notiks tālāk, ir uzlicis šīs bremzes un bailes par nākotni. Sis laiks ir neordinārs, jo nekas vairs nebūs tā kā iepriekš,pasaulē lietas mainās ar katru minūti. Laiks ir saspiests,un paātrinājums un saspringtums norāda uz kaut kā tuvošanos. Tas ir jūtams cilvēkos un visā atmosfērā.
lno
l
“Visiem noteikti interesē jautājums, kad būs labi un kā mēs iziesim no situācijas, kur atrodamies. Un to nevar izdarīt ne izglītības ne veselības ministrs, par to ir jāatbild valdībai kopumā, kā tas viss kopā tiek darīts, lai izvestu mūs no šīs krīzes. _____________________________ Tas būtu iespējams, ja Latvjas valdību vadītu Dievs. Vai šobrīd uz pasaules būtu kaut viena valdība, kura to zinātu, īpaši ar tādu mantojumu? 2002. gadā Sudrabas kundze pati nevēlējās ko mainīt šajā valstī , un izvēlējās strādāt naudas atmazgāšanas kantorī PAREX:))
kolumbs
k
Sudaraba pedeja laika ir aizravusies ar politiku. Acimredzot, patik.
Q
Q
Nākotnes redzējums Latvijai - ja beidzot neiemācīsies saimniekot paši savā zemē - Amerikas indiāņu tipa rezervācija.
Karamba
K
pareiz jau ir, kamēr tur aizvien tup ,manā skatījumā vienkārši noziedznieki vai to paklausīgi pārstāvji, tikmēr nekas nebūs.. Viņi pat gribot nav spējīgi ģenerēt kādu domu valsts labā, tas ir kā sunim mācīt ņaudēt. Uztvere taču tāda, ka visi plāni, koncepcijas ir tikai tāds obligātais pasākums- tekoši nolasīt ,uzreiz aizmirst, un pievērsties saviem dīliem. Atņemiet viņiem iespēju tikt pie valsts naudas, un visi tie tp,lpp, zzs pašlikvidēsies, izčibēs kā nebijuši.
Andris
A
Laikam būs atkal jāatkārtojas... Kurš un kad I.Sudrabai piedāvāja premjera amatu - lūdzu pasakiet to konkrēti! Ja Jūs to piedāvājāt viņai vārtu rūmē, tad tā arī to pasakiet! Valsts prezidents ar viņu par šo jautājumu runājis pat neformāli nav, tāpēc teikt, ka viņa ir atteikusies ir tukša muldēšana.
Buba
B
Tā kā iepriekšējās valdības laikā traģiskā finansu situācija tika slēpta, Slaktera slavenā intervija jeņķos Latvijā tika uztverta kā vienkārša hohma. Tikai šodien var saprast , kādu šoku informētā ( par Latvijas tuvošanos defoltam) sabiedrībā var izsaukt finansu ministra viedoklis " nothing special". Pēc šāda TP pienesuma valsts reputācijai kādu uzticību no SVF puses mūsu informācijai tad mēs gaidām?
onslavs
o
Principā piekrītu Bomzis Vamzis, bet pie šī sasaukuma saemas tas nenotiks... tas ir vairāk kā skaidrs...
dubults
d
Šodien nav paredzēta konrēta lēmuma pieņemšana par reformām, mums konceptuāli jāvienojas, kuros virzienos mēs ejam, LNT pirms valdības ārkārtas sēdes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Par konrētiem lēmumiem runāsim budžeta kontekstā, viņš sacīja. Ārkārtas sēdi sasaucis Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš paudis, ka sēdes uzdevums ir dot sabiedrībai skaidru vēstījumu par izglītības un veselības aizsardzības strukturālo reformu būtību. Ar ziņojumiem sēdes laikā jāuzstājas izglītības ministrei, veselības ministram un premjeram, noteicis V.Zatlers. Savukārt Valsts kontroliere Ingūna Sudraba intervijā Latvijas televīzijā sacīja, ka valdībai kopumā jādod nākotnes redzējums un ar savu darbību jārada tāds morālais klimats valstī, lai iedzīvotāju saprastu, kā dēļ ir vērts paciesties. “Visiem noteikti interesē jautājums, kad būs labi un kā mēs iziesim no situācijas, kur atrodamies. Un to nevar izdarīt ne izglītības ne veselības ministrs, par to ir jāatbild valdībai kopumā, kā tas viss kopā tiek darīts, lai izvestu mūs no šīs krīzes. Izglītība tā ir vienkārši obligātā sastāvdaļa, kas ir vienīgais resurss ar kuru varam konkurēt.” Pēc viņas teiktā, mērķis ir izvest valsti no krīzes un radīt konkurētspējīgu ekonomiku, taču nav atbildēts uz jautājumu, kā tas notiks. Kā piemēru viņa minēja atbalsta pasākumus eksportētājiem, kuri no bankām kredītus tomēr nevar saņemt. Tas nozīmē, ka, izstrādājot šo mehānismu, nav analizēta reālā situācija, sacīja I.Sudraba. "Latvieši ir īpaši izturīgi tad, ja zina, kā vārdā viņi to dara. Ja viņiem ir saprotams, ka šodien visiem ir jākonsolidējas tāpēc, ka pēc gada vai diviem viss būs savādāk, taču cilvēkiem šodien netiek dots redzējums un vīzija par to, kā patiešām ar loģiskiem, saprotamiem soļiem pēc gadiem būs savādāk. Tas, manuprāt, nomāc šodien absolūti visus un noved pie tā, ka cilvēki paši meklē izeju, masveidā atstājot valsti vai neatrodot savu vietu šajā dzīvē. Valdībai ir jābūt atbildīgai arī par morālo klimantu valstī."
onslavs
o
Paciesties jau sen vairs nav vērts... tāpat skaidrs ka jo tālāk jo dziļāk purvā... tajā pašā janvāri vajadzēja to saimu atlaist un līdz šim laikam jau būtu gan novēlējuši jaunu, gan sācies jādomā normāls darbs... tagad to vēl ilgi nesaigaidīsim... toreiz gan prezidents, gan partijas biedēja ar haosu un visa apstāšanos vismaz 2 mēnešu garumā... nu jau ir 4 mēneši un liekas ka ir vēl lielāka apstāšanās un nekā nedarīšana...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas