Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Svētdien publiskos LTV un BNS kopīgi veikto vēlētāju simpātiju pētījumu

Divas nedēļas pirms 9. Saeimas vēlēšanām, sestdien, vairākās Latvijas pilsētās veiks ziņu aģentūras BNS un Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta iniciēto vēlētāju simpātiju alternatīvo pētījumu, ko paredzēts publiskot svētdienas vakarā raidījumā De facto un BNS.

Alternatīvo pētījumu veiks dažādu Latvijas augstskolu studenti, projektu vada Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas studiju programmas vadītāja Anda Rožukalne. Latvijas iedzīvotājiem tiks uzdots jautājums, par kādu politisko spēku viņi gatavojas balsot 7.oktobrī. Pētījumā tiks publiskots vēlētāju veidots partiju reitings.

Šajā dienā studenti aptaujās 1000 balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju astoņās lielākajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī un Valmierā. BNS un LTV Ziņu dienesta alternatīvajā aptaujā vēlētājiem tiks uzdots jautājums arī par to, kurš no dažādu partiju nosauktajiem premjerministra amata kandidātiem viņiem šķiet visatbilstošākais šim amatam.

Pētījuma veicējus interesē arī respondentu izvēles principi, tāpēc vēlētājiem jautās, vai viņu simpātiju pamatā ir partiju ideoloģija, personības vai tā sauktais mazākā ļaunuma princips, kad vēlētāji balso par to politisko spēku, kas viņiem šķiet "labākais no sliktajiem".

BNS un LTV Ziņu dienesta alternatīvās aptaujas otrā daļa tiks veikta vēlēšanu dienā - 7.oktobrī, kad tiks fiksēta jau nobalsojušo iedzīvotāju izvēle (exit pool). Anketētāji strādās pie vēlēšanu iecirkņiem, visu dienu aptaujājot cilvēkus, kas iznāks no vēlēšanu iecirkņiem. 7.oktobra aptaujas pētījuma rezultāti būs pieejami uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas - pulksten 22.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas