Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Swedbank mēģinājis aplaupīt 17 gadus vecs jaunietis

Persona, kura vakar mēģināja aplaupīt AS "Swedbank" filiāli Rīgā, Vienības gatvē 51, ir 17 gadus vecs jaunietis bez kriminālas pagātnes.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, aizturētais nav agrāk tiesāts, taču izmeklētāji, protams, pārbaudīs, vai viņš nav saistīts ar citām pēdējā laikā notikušajām banku aplaupīšanām.

Jaunieti aizturēt izdevies, pateicoties kādam bankas apmeklētājam, kurš, izvērtējot situāciju un apzinoties savas fiziskās spējas, mēģinājis notvert iebrucēju. Izcēlies kautiņš, kas turpinājies jau ārpus bankas telpām - blakus esošajā sabiedriskā transporta pieturā. Tur konfliktā iesaistījušies vēl divi cilvēki, kuri palīdzējuši vīrietim sagūstīt jaunieti un nodot viņu policijai.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu, norādīja Pildava. Policija lūgs tiesu aizturētajam jaunietim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

Policija izsaka pateicību cilvēkiem, ar kuru palīdzību izdevās notvert bankā iebrukušo jaunieti. Vienlaikus likumsargi atgādina, ka veselība un dzīvība ir dārgāka par jebkuru mantisko zaudējumu, tāpēc, pirms pieņemt lēmumu paša spēkiem apturēt noziedznieku, vajag ļoti rūpīgi izvērtēt visus iespējamos riskus.

Kā ziņots, vakar ap plkst.15.30 notika laupīšanas mēģinājums AS "Swedbank" filiālē Rīgā, Vienības gatvē 51, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Swedbank" pārstāvis Ivars Svilāns. Laupītājs uz vietas tika aizturēts. Neviens cilvēks necieta, un arī nauda palika neskarta, apstiprināja Svilāns.

Jau vēstīts, ka pēdējo mēnešu laikā laupīšanas banku filiālēs notikušas vairākkārt.

14.aprīlī tika aplaupīta "Swedbank" filiālē Rīgā, Dzelzavas ielā 51, un toreiz laupītāja guvums bija aptuveni 2400 latu.

12.aprīlī laupītājs mēģināja aplaupīt divas AS "Latvijas Krājbanka" filiāles - Dzelzavas ielā 55 un Brīvības ielā 430a.

Iespējams, abus laupīšanas mēģinājumus veicis viens un tas pats cilvēks. Nevienā no bankas filiālēm nauda nav nolaupīta un nedz klienti, nedz darbinieki nav cietuši.

Savukārt 25.martā notika divi laupīšanas mēģinājumi - "Latvijas Krājbankas" filiālei Rīgā, Brīvības gatvē 224, kā arī VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" ("Hipotēku bankas") filiālei, kas atrodas Brīvības ielā 110.

23.februārī un 8.martā notika laupīšana "Hipotēku bankas" norēķinu grupā Rīgā, Melnsila ielā 22, 16.martā laupīšana notika "SEB bankas" filiālē Rīgā, Mellužu ielā 1, bet pēc dienas, 17.martā, laupītāji bija nolūkojuši "Latvijas Krājbankas" filiāli Juglā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas