Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Taupība skars arī izlaiduma eksāmenus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
Tur jau bija ta problema ka 80. un 90. augstskolas pasas izdomaja ko eksaminet iestajeksamenos. Rezultata skolotaji izvilka videjo starp LU, RTU utt. profesoru izdomato un pieskanoja savu macito sim videjam. Bet profesori reali centas cik iespejams ko iespejams no augskolu macibu kursa parcelt uz skolu un aizvien vairak prasija iestajeksamenos sauri specializetas lietas, kas butu jazin konkreto specialtasu studentiem, nevis 100% skolenu obligataja videja izglitiba. Augstskolam drikst laut testet erudiciju, visperejo inteleta limeni, valodu utt., bet nekada gadijuma ne faktu zinasanas prieksmetos. Faktu kalsana saksies ja eksamenaciju atdos profesoriem. Mes tur jau esam bijusi pirms 20 gadiem! Un centralizetie eksameni tiesi tapec ir centralizeti lai "vietejas ucenes" nevaretu riebt par savu dzivi. Piekritu "kukainim" ka stampu uzliksana Latvijas izglitibas sistema ir viena no lielakajam problemam. Lielaka dala bernu loti agri tiek "iezimeti" un ielikti kada loma kuru skolotaji no viniem sagaida. Ka Annina klust par labinieci 1. klasite, ta vina var izslukt cauri visiem skolas gadiem, un vinai tiek piedot un piedots. Toties ja Janitis tiek iezimets ka dauzona no vina sagaidis palaidnobas un sliktas atzimes. Tas kumine ar eksamenu, neatkarigi vai tai ucenei ir izdevusies vai neizdevusies dzive. No skolas mikrokosma arpuses administreti, centralizeti vai necentralizeti parbaudes darbi un eksameni so sistemu trauce un lauz. Berni un vecaki centalizetos eksamenus un parbaudes uztver ka bubuli, kaut gan patiesiba tas ir vinu labakais paligs meginot vertet vai skola un skolotajs tiek gala ar saviem darba pienakumiem. Nepalaujieties politiku populismam eksamenu laika lamat eksamenus!
nu beidzot!
n
tiešām beidzot sapratuši, ka labot var uzticēt turpat kaimiņu skolas pedagogiem! Apmaiņā. un par to pašu amata slodzi jeb samaksu!!!!! nekas papildus nav jāizgudro. Kādas vēl ēdināšana? tad jau skolēnus ar jāapgādā ar siltām pusdienām pēc eksāmena!
nutad
n
nu atceļam centralizētos eksāmenus uz 2 gadiem, kamēr krīze, nekas nenotiks.
kukainis
k
Skolu beidzot eksāmenus nevajag vispār! Sākot darbu, katrs darba devējs tāpat pārleicinās, ko īsti potenciālais darbinieks zina un prot (testi, pārrunas). Līdzīgi var darīt ar augstāko izglītību - kārtīgi iestājeksāmeni, testi, pārrunas. Tad beigsies kalšana un pirkšana atzīmes dēļ. Un vietējās učenes nevarēs riebt par savu neizdevušos dzīvi... Un arī paši'jaunieši būs atildīgāki par to, ko un cik mācās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas