Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Taupīs arī uz skolu psihologu rēķina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dakša
D
Zinu laikam, par kuru skolu un kuru psiholoģi runājat... tai nabadzītei pašai vispirms ar sevi vajadzētu tikt galā. Pēc tam, kad bērni mājās pārstāstīja viņas sarunas ar klasi, puse vecāku bija gatavi iet bezmaz ar mietiem...
skolas psihologs
s
Ja ar šo lēmumu tiks glābta Latvijas valsts, un ar to krīze beigsies, esmu gatava sevi upurēt!
zvirbulēns
z
Labākais psihologs šodienas huļigānu skolās - līneāls, un totāls skolotāju aizsardzības mehānisms likumos, drakoniski sodi huļigānu vecākiem, proti, piepiedu darbs skolās.
psihologs
p
Laikam jau prasas komentars...:-) neviens ganampulks nav bez savam melnajam avim...Nezinu,vai piekritu tam,ka vicinasanas ar sertifikatiem atrisinas problemu.Tas jau ir tikai teoretiskais pamatojums-sertifikats.Tikai prakse dod patiesas zinasanas.Lai man atvaino kolegi-bet uzskatu,ka ar sho profesiju ir lidzigi,ka ar radosham profesijam-vajadzigs TALANTS...jo patiesiba musu vienigais darba instruments ir musu personiba...Bet cien.komentetajai X gribu atgadinat kadu TV 3 tieshraide dzirdetu komentaru,ko nikna balsi sauca kads pavecs virs-" agrak skolas bija viss riktigi,tagad saradushies visaadi psihaatri" -hahahahahahaha!(smiekli mani,par to vardinju "psihaatri").Kaada ir shis piebildes morale?Skolas vaditajam jo ipashi ir jabut cilvekam,kam viena no vertibam ir nenosodishana...
A.P
A
Par psihologiem neko nevaru teikt, bet atlaist logopēdus, tas būtu neprāts. Tagad ir tik daudzi bērni ar runas traucējumiem. Turklāt nav runa tikai par neskaidru skaņu izrunāšanu, bērniem ar logopēdiskajām problēmām neveicās rakstu darbos - viņi nedzird un neatšķir garos un īsos patskaņus, var jaukt burtus u. tt. Bet neviens skolotājs jau neņem vērā bērna logopēdiskās problēmas, bet ieliek divnieku. Divnieks pēc divnieka + klasesbiedru pasmiešanās + vecāku prasība: "Kad sāksi beidzot mācīties?"= NĀKAMAIS BĒRNS AR SMAGIEM UZVEDĪBAS TRAUCĒJUMIEM, NĀKAMAIS AGRESĪVAIS SKOLNIEKS, KURŠ VAR IZDAR'T JEBKO.
x
x
Vadot skolu, nācās atteikties pēc kārtas no vairākiem psihologiem. Tie bija cilvēki ar personības problēmām, pat, ja ne psihiski slimi. Fakti rāda, ka šādi cilvēki studē psiholoģiju, lai paši sevi saprastu un sev palīdzētu. Atceros, kad mācījos pati, nebija nekādu psihologu, bet skolotāji paši, īpaši jau pagarinātajās grupās ar bērniem no sirds izrunājās, un tā bija tā labākā psiholoģija! Sirds siltums, iejūtība un mīlestība bērniem nepieciešama.
Tieši tā!
T
Neredzu jēgu šim tā saucamajam "psihologam" savā skolā. Drīzāk atlaist psihologu, nevis samazināt algas apkopējām, kuras dara tiešām vajadzīgu darbu.
ruu
r
Pašriez skolās ir ļoti daudz problēmu, jo ļoti liela daļa vecāki strādā n_tajos darbos vai n_tās stundas un vieņiem tīri fiziski nav laika iedziļināties savu bērnu problēmaas uzklausīt viņus, kur nu vēl palīdzēt mājas darbos. Šādos brīžos, kad skolā speciālais pedagogs, logopēds var palīdzēt mācībās; psihologs - sniegt emocionālo atbalstu; sociālais pedagogs - uzklausīt, palīdzēt noorganizēt bērnam nepieciešamo palīdzību, atbalstu, materiālo palīdzību (sadarbojoties ar citām institūcijām) izskan idejas - samazinaat, likvideet..!? Uz kurieni mees ejam..??!!
Trollis
T
Lai nu ko, bet šobrīd, kad ģimenēm ir grūti un bērnu aiz psihologa durvīm, kas stāv rindā, zinādami, ka pie psihologa varēs smelties kaut nedaudz sirdsmiera, paliek aizvien vairāk, mūsu valsts, redz, ir iecerējusi ietaupīt uz atbalsta personālu. Turpretī Igaunijā psihologi un sociālie darbinieki šobrīd tiek piesaistīti vairāk un vairāk - gan izglītības iestādēm, gan krīžu un ģimenes atbalsta centriem, lai novērstu sabiedrībā un ģimenēs pamazām ienākošās bailes no nākotnes. Ja skolās nebūs pieejams atbalsta personāls, tad kur gan lai šie bērni meklē atbalstu? Neesmu pārliecināta, ka šis laiks ir tas piemērotākais, lai liktu vecākiem "spēlēties" ar izvēles iespējām - nopirkt ēdienu bērnam vai apmaksāt psihologu ģimenes atvasei. Izvēle būs par labu otrajam un tas ir tik pašsaprotami. Žēl, ka valsts politiķi graujot ekonomiku, medicīnu u.c. jomas iznīcina cilvēkiem ne tikai iespēju normāli funkcionēt fiziskā līmenī, bet nu jau ir ķērusies klāt arī pie tā, lai cilvēkus un bērnus iznīcinātu garīgi.
Reinis Lazda
R
Apmēram šādi ieteikumi arī būs paredzēti jaunajā psihologu darbības likumā. Ja tas kādreiz beidzot tiks pieņemts.
Mariona
M
TAs ir diezgan skumji - vērot, kas pašlaik tik nenotiek NAUDAS TAUPĪŠANAS VĀRDĀ... Manuprāt, tiek sagrauts ļoti daudz labu aizsākumu. Ar attaisnojumu - mums liek taupīt. Vērtību sistēma izskatās pašlaik ačgārna. Un prioritātes neskaidras. Domāju, ka LABU psihologu skolas direktors varētu arī neatlaist, jo var taču samazināt darba stundu skaitu šajā vai citās pozīcijās... Ja vien būtu labā griba.
WALA
W
Ja labi grib var atrast veidu kā šī psihologu institūtu skolās uzlabot. Piem. Nosakam valstī ka atbilstošu sertifikātu darbam šajā nozarē ir iespējams iegūt pēc zinama laika praktiskas nostrādāšanas skolā ( vai arī teiksim, noteikta stundu skaita strādāšanas skolā, un pārējo laiku drīkst pēc saiem ieskatiem, bet sertifikāts tipa "nepilnīgs"). Un savukārt pie strādāšanas skolās tiek pielaisti tikai cilvēki kas nokārto konkrēta tipa praktisku eksāmenu, vai arī ar atzīta psihologa ieteikumu !!!
Lex
L
Un kas notiks ar sociālajiem pedagogiem?
elektorāts
e
par izglītības ministru vajadzētu iecelt Ati - viņš atrastu izeju... - daži priekšlikumi ierosmei - mācību gadu samazinātu uz trijiem mēnēšiem - vasarā, kad skolu uzturēšana lētāka, - likvidēt nevajadzīgos priekšmetus - ar valodām saistītos, ar kultūru saistītos un ar dabaszinībām saistītos; samazināt obligātās apmācības apjomu līdz divām - trim klasēm... Kas par ekonomiju iznāktu!! VERĪ TAUPĪGI..
Reinis
R
Ar psihologiem patiešām sistēma nav sakārtota. Civilizētajā pasaules daļā psihologu darbību regulē likums, kas nosaka, kas drīkst un kas nedrīkst strādāt par psihologu. Latvijā nekas to neregulē, jo ir konkrētas psihologu grupas, kuras ir ieinteresētas tajā, ka saglabājas esošā situācija, kurā prasību pēc psihologa kvalifikācijas nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas