Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Tautas tribunāls" augstāko soda mēru piespriež arī Birkam

Kārtējo paziņojumu par "augstākā soda mēra piespriešanu" izplatījis tā sauktā Latvijas Republikas Tautas tribunāla priekšsēdētājs Linards Grantiņš, kurš šobrīd dzīvo Vācijā. Šoreiz kādreizējā grupas Helsinki-–86 dibinātāja dusmas izpelnījies Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), Rīgas domes (RD) Pieminekļu padomes priekšsēdētājs Ojārs Spārītis un vēl deviņi padomes locekļi, kurus viņš sola «pēc tiesiskuma atjaunošanas LR» tiesāt kā dzimtenes nodevējus.

Šādu vēstuli L.Grantiņš nosūtījis visiem RD deputātiem.Visticamāk, tas saistīts ar Pieminekļu padomes lēmumu atbalstīt Uzvaras kolonnas atjaunošanu un sākt pētīt kolonnas atjaunošanas iespējas. Uzvaras kolonnu Rīgā atklāja 1817.gada 15.septembrī, pieminot Rīgas iedzīvotāju drošsirdību un rīdziniekiem veltīto monarha Aleksandra I apliecinājumu par viņu 1812.gada kara laikā izrādīto varonību, aizstāvot Rīgu. Kolonna tika novietota Pils laukumā. Pirmā pasaules kara laikā pazuda kolonnas bronzas skulptūra, bet pati kolonna no laukuma tika aizvākta 1938.gadā.Saistībā ar L.Grantiņa aktivitātēm, Drošības policija uzsākusi starptautisko sadarbību, _Dienu _informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse–Krūmiņa. "DP informēja Vācijas tiesībsargājošās iestādes par L.Grantiņa vadīto Latvijas Republikas Tautas tribunālu un viņa darbībām," sacīja DP pārstāve.Tā nav pirmā reize, kad L.Grantiņš izsūta līdzīga satura e–pastus par dažādām valsts amatpersonām, Tautas tribunāla "spriedumi" nereti tiek atstāti arī ziņu portālu komentāros. Tribunāla melnajā sarakstā iekļuvušas pat veselas institūcijas, piemēram, Satversmes tiesa un DP.

Lai gan uz spriedumiem ir vien paša L.Grantiņa paraksts un tribunāla zīmogs, kā tā piesēdētāji tiek minēti vēl daži cilvēki. Taču K.Apse-–Krūmiņa iepriekš norādīja LETA, ka vēstulēs parakstījušās personas neatzīst Vācijā dzīvojošā L.Grantiņa aktivitātes un uzskata tās par pašdarbību.

Top komentāri

Andrievs
A
Uz ielām salst bezpajumtnieki, bet Rīgas dome atjauno svešu caru pieminekļus.
Guntars
G
Pieminekļu Padomes Priekšsēdētājam un RD deputātiem varbūt tomēr vajadzētu virzīt publiskai apspriešanai pieminekļa krievu caram lietderību un pieņemamību Latvijas Republikā pirms virzīt lēmumus par atjaunošanu ?
zvirbulēns
z
Pieminekļu padomes lēmums atbalstīt Uzvaras kolonnas atjaunošanu , nu jāteic, tas jau nu ar tomēr ir spļāviens sejā katram latvietim, kurš sapņo par latviešu valsti. Faktiski tā ir ideoloģiska rakstura diversija. :((( P.S. Brīvās valstīs, brīvi cilvēki var brīvi paust savus uzskatus, biedri, un to ar nevajadzētu aizmirst. P.S. Japānā, darba devēji lielās kompānijās ir ierīkojuši saviem darbiniekiem speciālas telpas, kurās katrs nokaitinātais var, piemēram, spļaut kompānijas vadītāja fotogrāfijā, kas speciali, par kompānijas naudas lidzekļiem tur izvietota kā stends. Daži šajos stendos, šauj, citi met nažus, utt... Un tas viss, lai cilvēki izliek savu sarūgtinājumu, ja tāds uzkrājies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas