Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TB/LNNK biedē ar krievvalodīgo nākšanu pie varas

TB/LNNK kongresā piektdien tagadējais Rīgas mērs Jānis Birks paziņoja, ka “Šlesers nekad nekļūs par Rīgas mēru. Viņš ir vēl viens simbols varas kāram populismam”. J.Birks arī norādīja, ka krīze nedrīkst būt par iemeslu latviešu Rīgas zaudēšanai. Latviešiem vajadzētu krīzi uztvert kā iespēju būt vienotiem.

Arī Emīls Jakrins sacīja, ka pastāv ļoti liels risks, ka Rīgā vara var pāriet krievvalodīgo rokās. Viņš norādīja, ka atšķirībā no latviešiem, krievi ir vienoti, lai sasniegtu savu mērķi iegūt varu. Ja tas notiks, tad tas notiks demokrātiski un “ar latviešu rokām, kamēr mēs ceļamies un plēšamies”, viņš sacīja. E.Jakrins, tāpat, kā vēl vairāki delegāti norādīja, ka Ainārs Šlesers ir izteicis gatavību sadarboties ar Saskaņas centru.

“Latviešu pārsvars domē var izrādīties ļoti trausls un pietiktu ar vienu latviešu nodevēju,” lai Rīgu zaudētu, tā sacīja pašreizējais pilsētas galva J.Birks. Arī viņš uzsvēra, ka krievi balsos par savējiem, kamēr latviešu škeļas un kašķējas. Viņš atgādināja, ka Rīgā dzīvo 59% cittautiešu un 41% latviešu. “Mūsu mērķis kampaņā ir latviska Rīga,” viņš uzsvēra.

TB/LNNK ģenerālsekretāra vietnieks vēlēšanu kampaņas jautājumā E.Jakrins piektdien notiekošajā partijas kongresā paziņoja, ka tēvzemieši ir nodrošinājusi sev iespēju izvietot priekšvēlēšanu vides vides reklāmu uz Preses nama ārējās fasādes. Tas nozīmē, ka reklāmu varēs redzēt gan no Vecrīgas gan no Pārdaugavas puses.

Piektdien sasauktais TB/LNNK kongress acīmredzami tiek izmantots priekšvēlēšanu kampaņu vajadzībām, jo norises vieta izrotāta ar plakātiem dzeltenos toņos, partijas simboliku un priekšvēlēšanu kampaņas moto – Atbalsti savējos. Viss notiekošais tiek arī filmēts, kas tiks izmantots pirmsvēlēšanu laika materiālos.

(papildināts viss teksts)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Rīdzinieki mēra amatā vēlas Ušakovu un Šleseru

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas