Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

TB/LNNK: Ebrejiem nav jādod priekšrocības īpašumu atgūšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
unknown to hm
u
ar savu pastulbo vervelēšanu tu tikai apliecini savu "augsto" inteliģences līmeni. Ir nekorekti salīdzināt Ždanoku ar Koganu, kurš, starp citu, kā reiz intervijā izteicās, ka šis pieprasījums pēc īpašumiem ir absurds. Par nožēlošanu, tādu ebreju kā viņš ir gauži maz. Tā kā nevajag bāzt visus vienā maisā, pabeidz pamatskolu un tad pīksti savas "gudrības".
Visvaldis Z.
V
Iespejams, ka TB nostaja gala rezultata ir pareiza, tomer nepatikams ir komentaru vairuma (un, iespejams, ari pasa TB lemuma) antisemitiskais piesitiens. Tas nedara godu tiem, kuri sevi uzskata par latviesu interesu parstavjiem.
ES pats
E
Zīmīgi, ka Latvijas valsts NEATDEVA īpašumus pirmskara zemnieku kooperatīviem laukos (zemi , ēkas, iekārtas, mašīnas) un Valsts līmeņa kooperatīvām sabiedrībām. Toties Valsts atdeva īpašumus reliģiskām organizācijām un baznīcām. Laukos zemnieku kooperatīvu izpirkto zemi pašvaldības izpārdeva atkārtoti "savējiem", ko , droši vien, izdarīja arī Rīgā ar ēbreju baznīcu vai kooperatīviem īpašumiem. Tātad, tā kompensācija ir jādara ne jau par valsts budžeta līdzekļiem, bet pašvaldībām. Interesanti, ka pirmskara Latvijā ar likumu pretendēt uz ilgstoši NEPĀRVALDĪTO īpašumu varēja tikai līdz noteiktam maksimālam laikam, šķiet 25 vai 30 gadi ( piemēram, bija īpašnieks cietumā, trimdā, slimībā), turklāt īpašniekam bija jākompensē ēku līdzšinējie uzturēšanas izdevumi. Universitātes juristi uzskatīja, ka tāds likums būtu bijis taisnīgāks, bet uzvarēja pašreizējā likumu pakete, kas PRET DAUDZIEM LATVIJĀ IR NETAISNĪGS. NEBRĪNĪŠOS, JA ĒBREJI STARPTAUTISKĀ TIESĀ UZVARĒS LATVIJU, Tad pēc viņu pieredzes kompensācijas pieprasījums jāuzsāk visām pirmskara sabiedriskām organizācijām un kooperatīviem!
gnireb
g
viņi bij , viņi ir un viņi būs pat pēc pagājuša gadsmta vidus , lielās pļaujas, bet latviešiem paredz iznīkšanu pēc 200. gadiem dabīgā veidā . Man žēl ka latvieši tā nemāk rīkoties vai varbūt negrib kaut ko normāli izdabūt cauri , savai nācijai , Vai mums tāda ir ? Starp citu viņiem tāda ir un vel kāda . Abrene , ļoti labs piemērs . Nevienam nevajadzīgs zemes pleķis ? Ne kompensācijas , ne kā . Ņemiet bratkas . Kā gribētos lai mēs kļūtu gudrāki , bet kas tev dos , katrs dara ko grib . Mans priekšlikums , kas tiem solija ko atdot lai tad tie arī atdod . Es nejūtos nevienam parādā un nevienam neko neesmu solijis . Es vēl joprojām gaidu man solītos , septiņus treknos gadus .
Kaspers
K
Patiesi, ta ir muļķība, dažu vecu graustu dēļ iegūt citu tautu nicinājumu. Varbūt aiz cēliem vārdiem slēpjas ebreju organizāciju vadoņu savtīgie personīgie plāni?
AJ
A
Šāda prasība būtu saprotama, ja Latvija kara laikā būtu pastāvējusi kā valsts un aktīvi tajā piedalījusies /arī kā valsts/. Bet mēs bijām okupēti - ja ebrejiem tas vēl nav skaidrs. Ne mēs šo karu uzsākām, ne mēs to uzvarējām. Mēs tikām mīdīti no abām pusēm. Vēl arī piecdesmit gadus pēc kara beigām - laikā, kad tā pati Vācija varēja attīstīties un krāt tagadējo potenciālu. Mums tas bija liegts - strādājām PSRS labā /kaut vai gaļa Maskavai un Ļeņingradai nāca no Latvijas/. Visas kompensācijas ebrejiem jāprasa no Vācijas un Krievijas /kā PSRS mantinieces/ - kara uzsācējām. Un vēl viens aspekts - vai ebrejiem nav ienācis prātā, ka šāda prasība radīs plašu antisemītisma vilni? Un cietīs jau ne tikai naudas prasītāji, bet daudzi jo daudzi viņu tautas brāļi un māsas. Es to piedzīvot negribētu.
toms
t
vai tas nebūs rasisms, ja tikai vienai nacionalitātei kaut ko dos? ar ko krievi, ukraiņi, čigāni, baltvācieši sliktātki???
t
t
pareizi tikai - ka tik nav tb pr gājieniņš
Elie Viezels
E
Ipasuma atgusanas vilciens ir sen jau aizgajis. Kapec tie zidi atkal mekle problemas? Vai par Holocaust nav sanemusi pietiekamu kompensaciju?
Judeische Allgemeine
J
tiiraakais populisms čekistu interpretaacijaa... , ar nodomu rediģeets , juutami arii panaakumi
e
e
"lidz 1997.gadam." Nepūt pīlītes - ja nemaldos, tikai līdz 1994.gadam, tātad, no neatkarības atgūšanas - 3 gadi. Tas ir izsmiekls, nevis termiņš.
Chingacguks to amo
C
Laba doma. Visus žīdus ar Godmani priekšgalā uz tuksnesi prom, un pēc 42 gadiem atgriezīsimies pie komisijas izveidošanas jautājuma.
amo
a
ebreji nav nācija. Nācija ir vēsturiski izveidojies cilvēku kopums kurus apvieno kopīga teritorija, valoda, kultūra vienota psiholoģiska un ekonomiska dzīves uztvere. ja ebrejs nemāk runāt savas tauta valodā, dzimtene ir velns zin kur. tad kāda tauta. pēc fiziskām atšķirībām par nācijas pierādijumiem lēma fašisti. Tad kā, kāda sinajas pussalas cilts, ja tiek aizvesta tuksnesī uz 42 gadiem lai izdzēstu šīs cilts atmiņu un ieborētu, kā šie ir izredzētie, var kļut par nāciju?
Tante..
T
PALDIES !
hm
h
Zidiem bija tadas pasas juridiskas tiesibas ka latviesiem, krieviem, citiem zidiem pieteikties uz saviem ipasumiem ar Latvijas valsts republikas speciali noteikto likumu. lidz 1997.gadam. Ja zidi to nav izdarijusi, tiesi tapat ka daudzi cit cilveki, tad ta ir katra privata lieta. Zidu merkis ir pagrabt, iegut dargos, atremontetos ipasumus, jo to cena ir loti celusies pec Latvijas iestasanas ES (kaut gan daudzi zidi, kas ir politka bija pret Latvijas iestasanos ES, jo vini kalpoja, kalpo Krievijas interesem) un tadejadi piepildit sev kabatas ka jau zidi to mak. Zidi ir bagat (Vacija kompensacijas izmaksaja 50 milijardu eiro cilvekiemkuriem nekada sakara ar karu nebija), ja viniem ir vajadzigas kadas telpas, nekustamie ipasumi, bet ludzu tos var iegadaties par tirgus cenu, jo neviens tacu Latvija ziediem neliedz pirkt neksutamo ipasumu, kaut gan to vajadzeta ar likumu liegt, jo tadi zidi ka Pliners, Zdanaoka, Cilevics, Rafaelskis, Kogans ......un vineim lidzigie zidi dara visu iespejamo, lai apganitu Latvijas valsti, apmeloti, pazemotu latviesu tautu gan Latvijas valsti, gan starptatutiskaja telpa. Ipasi nekauniga ir zidiete Zdanoka (Eiroparlamenta deputate, kurai par tadu palidzeja klur E.Repse un JL), kura butu jatiesas par laundaribu pret Latvijas valsti un jonosuta uz zidu zemi, lai si Latvija nesmirdetu.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Izveido darba grupu, kas lems par kompensācijām ebrejiem

Pabriks: Kompensācijas ebrejiem aktualizētas, jo gaidāma Zatlera vizīte ASV

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas