Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TB/LNNK: laiks pārejai uz izglītību tikai valsts valodā

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK gatavos priekšlikumus pakāpeniskai mācību iestāžu pārejai uz apmācību tikai latviešu valodā. Tēvzemieši uzskata, ka tikai pilnīga pāreja uz mācībām valsts valodā valsts finansētajās skolās var atrisināt sabiedrības integrācijas problēmu. „Ir pagājuši jau astoņpadsmit gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, bet Latvijas izglītības sistēma vēl aizvien turpina laist dzīvē cilvēkus, kas nav līdz galam spējīgi integrēties latviešu sabiedrībā," paziņojis Māris Grīnblats.

Viņaprāt, “pussoļi – latviešu valodā apgūstamo mācību priekšmetu proporcijas palielināšana, latviešu valodas mācību stundu palielināšana” – nav nesuši gaidīto rezultātu.

TB/LNNK uzskata, ka šādai pārejai ir jānotiek pakāpeniski – visdrīzāk, sākot ar pirmsskolas izglītību, kad bērns ir gatavs ātri iemācīties citu valodu un pierast pie mācībām šajā valodā. Ja pieņem, ka kādā brīdī visa pirmsskolas izglītība tiek uzsākta tikai valsts valodā, ir viegli izrēķināt, ka pēc sešpadsmit gadiem, kad šie bērni mācīsies 12. klasē, pāreja uz izglītību tikai valsts valodā būs pilnībā pabeigta, izrēķinājuši tēvzemieši. Izņēmums varētu būt vienīgi mazākumtautību valodas un kultūras apguvei veltīti mācību priekšmeti, norāda partija.

TB/LNNK valdes izveidoto darba grupu vadīs valdes locekle, Talsu ģimnāzijas direktore Inguna Raituma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas