Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

TB/LNNK piedāvā ieviest progresīvu mājokļa nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kamer
k
VL un TB/LNNK aizraujas ar vestures macisanu un karoga izkarsanu, tikmer TP, LPP un SC dod uzturesanas atlaujas Latvija. Tie, kas tas atlaujas sanems, ari atrisinas gan pareizu vestures macisanu, gan pareiza karoga izkarsanu. Un par progresivo nodokli - tas vien populisms.
zigis
z
Tikai progresivo nodokli!!!un ne visiem,bet ieverojot neapliekamo dalu!
Clash
C
Tas ir labāk nekā nekas. Kad te čīsktētāji beidzot aptvers, ka pie mums krīze lielā mērā ir iestājusies deļ tā, ka pie mums nebija NĪN uz dzīvojamo platību un nebija aprobežota kredītņēmēju atbildība ar ķīlu, visa nauda tika grūsta NĪ burbuļa pūšanā, nevis ražošanā. Aizmirstiet, NĪN uz dzīvojamo platību ir visā pasualē. Tiko runāju ar radinieci no ASV, viņa vispār brīnās, ka pie mums šāda nodokļa nav, pat viņi ar savu nesaprātīgo kredītu politiku maksā milzīgus nodokļus par NĪ dzīvojamo platību. Šis nodoklis nav vajadzīgs tik daudz ieņēmumiem, cik ekonomikās attīstības sabalansēšanai ilgtermiņā.
Bet
B
Labs priekšlikums! Biezajiem beidzot jāmaksā vairāk , jo tālāk tā vairs iet nevar! Arī Dānijā un citās ziemeļvalstīs sen jau maksā īpašuma un kapitāla pieauguma nodokļus pie tam progresīvo īpašuma nodokli, kā arī apliek dividendes! K&K vispār nav maksājuši nodokļus, ja nu vienīgi par būvēm un zemi!(Parekss) Tagad vismaz maksās no tautai "likumīgi" nozagtajām dividendēm. Dividendes arī vajadzētu aplikt ar progresīvo nodokli!!! Līdz 1000 Ls gadā neaplikt, bet virs 10 000 Ls gadā ar 20 %, bet virs 100 0000(mil) 50%! tad būtu vienreiz tie zagļi likumīgi
lops
l
TB maksimaali pakaasa veeleeshanaas, jo neko jeedziigu neizdariija. Tagad redzot ka tika ar kaut ko deriigu tautai tiks Saeimaa tie izvirza shaadu priekshlikumu. Nu tas ir labi. Varbut beidzot politiki saaks straadaat.
Elizabete
E
FM 3% likme bija ieteikta zemes nodoklim nevis ēkai . Pašreiz tā ir 1 % no kadastrālās vērtības. Tiem, kam kadastrālā vērtība ir normāla, tas nav nekas briesmigs. Sarežģītāk tiešām vecajiem Jūrmalas zemes īpašniekiem. Nezinu kā tur Jūrmalā ir, vai tad viņiem nav iespējams pašvaldībā saņemt kādu nodokļa atvieglojumu. Savukārt ja jau mājiņa ir veca, tad tai nevajadzētu būt lielai kadastra vērtībai un NĪN pēc TB Zīles projekta nevajadzētu būt lielam. Atbalstu Zīles projektu.
Tatjana Pūce
T
Šķiet, ka neesmu izteikusies pietiekami precīzi. Māja pati par sevi neko nav vērta (un tam arī patlaban nav nozīmes) - no jebkura pircēja viedokļa tā ir tikai un vienīgi apgrūtinājums. Tāpēc, ka piemineklis (jārestraurē saskaņā oriģ izbūvi un ievērojot visus lokālā reģiona b'vnormatīvus); tāpēc, ka veca; tāpēc, ka remontēta tikai tik, lai tajā iespējams uzturēties ziemā - klasiskais stāsts ar mantotiem īpašumiem, kurā daudzas paaudzes dzīvojuši vienas ģimenes pārstāvji un godprātīgi savu iespēju robežās uzturējuši to apdzīvojamu. Izklausās, ka neviens no jums nemaksā NĪN? Tad lūk, gaismas stariņi, to šobrīd rēķina no zemes kad. vērtības, un nevis ēku vai būvju vērtības. Un tās kadastrālā vērtība konkrēti šai gadījumā ir nieka 35 LVL/m2. Kāreiz jaunās NĪN tendences ir - piemērot to arī (papildus zemei) ēkām un būvēm, par pamatu ņemot apbūvētos kvadrātmetrus. Mans jautājums akurāt bija - kāpēc man būtu jāgrib pārdot sava ģimenes māja? Jo dažiem šķiet, ka šeit zeme vērtīgāka kā Maljorkā?
matrix
m
Man jau atkal liekas, ka tūdaliņi grib apkāst latviešus krievu bandītu interesēs. Neticu TB/LNNK!
un
u
Zīles priekšlikums ir saprātīgs.
un
u
Piedod, 1 miljonu vērtai mājai nodoklis būs 4000-4500 Ls. Arī par tādu naudu var atrast īrnieku, ja māja ekskluzīva. Bet celt nodokli virs 0,5%, redzat, nav prāta darbs.
un
u
Zīles projekts tiešām atbalstāms. Tikai baidos, ka valstij kopsummā 500 miljoni nodokļa ieņēmumu nesanāks. Protams, nesanāks. Ja bagātnieki maksās par 2 miljoni vērtu māju nodokli aptuveni 8000 Ls gadā, tad vai mums ir 6000 tādu bagātnieku? Ja ir, tad sanāks 50 miljoni. No visiem nabagiem labi ja sanāks 10 miljoni, no vidējiem 20 miljoni, kopā 80 miljoni. Tā aptuveni. Nevis 500 miljoni. Nevar par dārgām mājām ņemt lielāku nodokli, jo rakstīja T.Pūce, kādi var būt apstākļi. No otras puses, ekskluzīvu māju vienmēr var izīrēt, ja nevar samaksāt nodokli.
un
u
1 miljonu vērtu māju ir iespējams izīrēt. Nodoklis būs zem 450 latiem. Ekskluzīvai mājai īrnieku par tādu naudu atrast var.
Select
S
Jāiet uz Jūrmalas pašvaldību, lai risinātu jautājumu par nodokļa atlaidēm! Protams, ja tam ir objektīvi iemesli.
ibo
i
Mēs dzīvojam pēc tirgus cenu likumiem un nodokli vajadzētu iekasēt no tirgus cenas , Tas būtu efektīvāk , bet grūti realizēt . Arī pēc shēmas : lētākie , vidējie un dārgākie prasa precīzus aprēķinus . GALVENAIS ,KA POLITIĶI NESPĒS VIENOTIES PAR ROBEŽĀM . ČIKS VIEN IZNĀKS . Zīles kunga ieteikums ir reāls , bet politiķiem atkal milzu grūtības sagādās robežas un procenti , jo viņiem arī ir mazāki , lielāki un lieli mājokļi . Stīvēsies , zaudēs laiku , arī var novest pie nekā . Valsts budžeta pieņemšanas laiks nav bezgalīgs .
Āpsis
Ā
Vēl labāk - kaut kur Tukumā. Sanāks lepna pils ar dīķiem un pat paliks pāri nauda, lai pasauļotos Karību salās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas