Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TB/LNNK reklāma uz Preses nama izvietota nelikumīgi

Rīgas mēra Jāņa Birka partijas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) priekšvēlēšanu reklāma Rīgā uz Preses nama izvietota, ignorējot Rīgas domes (RD) aizliegumu. Par noteikumu pārkāpumu ierosināta administratīvā lieta. Partija teic, ka neko par notikušo nezina, jo par reklāmas izvietošanas likumību atbildīga esot kompānija, ar kuru par to noslēgts līgums.

“Preses namu jau no 2007.gada reklāmdevēji iekārojuši pārvērst par lielāko reklāmobjektu Rīgā, tomēr, pamatojoties uz Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības un saglabāšanas likumu un RD Saistošajiem noteikumiem par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā, Rīgas pilsētas būvvalde atkārtoti noraidījusi šādus priekšlikumus,” skaidro Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Pētersone.Šādu noraidījumu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai saņēma arī  uzņēmums, kurš izvietojis TB/LNNK plakātu. Un pēc K.Pētersones teiktā, uzņēmuma pilnvarotā persona vairākkārt tikusi informēta par pastāvošajiem normatīvajiem aktiem un atteikuma iemesliem. Tāpat kā visiem iepriekšējiem reklāmas izvietošanas kārotājiem, uzņēmumam tikusi sniegta informācija, ka, ja tiek saņemts Tehniskās apsekošanas atzinums Latvijas būvnormatīva noteiktajā formā par to, ka fasāde ir avārijas stāvoklī un fasādi nepieciešams nosegt ar dekoratīvu pārsegu, atbilstoši noteikumiem pieļaujama reklāmas laukuma izvietošana, kas nepārsniedz 25% no fasādes laukuma.Tomēr, tā kā noteikumos minētās prasības TB/LNNK reklāmas kampaņas organizatori nav ievērojuši, tad šā gada aprīlī ir sastādīts apskates akts par izvietoto reklāmu Balasta ielā 3 un ierosināta Administratīvā lieta, kur par administratīvā soda piemērošanu lems Administratīvā komisija.

TB/LNNK pārstāvis Jānis Ķuzulis Dienai pauda izbrīnu par notikušo un sacīja, ka partijai par pārkāpumu nekas nav zināms. Par reklāmas izvietošanas atbilstību normatīviem, tai skaitā par saskaņošanu un tehniskajām lietām esot atbildīga kompānija, ar kuru līgums noslēgts. “Mēs kā pasūtītājs, lūdzot izpildītājam kaut ko darīt, vienmēr paļaujamies uz to, ka izpildītājs to dara atbilstoši līgumiem un noteikumiem, vai tā būtu Latvijas televīzija vai komerctelevīzija, kur mēs izvietojam reklāmas klipus, vai tā būtu vides reklāma, tai skaitā uz Preses nama,” teic Ķuzulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas