Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TB/LNNK valde Jakrinam izsaka brīdinājumu par politiski nepareizu rīcību

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) partijas TB/LNNK valde pirmdien nolēma izteikt brīdinājumu partijas biedram Emīlam Jakrinam. 

Brīdinājums izteikts par politiski nepareizu rīcību, piekrītot bijušā satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) izteiktajam amata piedāvājumam Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdē valdības pēdējā darba dienā, izsaucot negatīvu sabiedrības reakciju. 

TB/LNNK līderis Roberts Zīle sacīja, ka Jakrinam "stingrs" brīdinājums izteikts par piekrišanu ieņemt šo amatu, jo tas izsaucis negatīvu sabiedrības reakciju. 

Savukārt bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) notikušajā nav vainojams, jo par Jakrina iecelšanu amatā lēmis ministrijas valsts sekretārs, nevis ministrs, norādīja Zīle, piebilstot, ka šo faktu jau iepriekš konstatējusi nacionālās apvienības Revīzijas komisija un atzinusi, ka neatbilst patiesībai izskanējusī informācija par Gerharda lomu šajā notikumā. 

Pats Jakrins uz sēdi nebija ieradies, jo atrodoties ārzemēs. Pēc Zīles teiktā, Jakrinam saistībā ar amata iegūšanu CSDD būs jāatstāj TB/LNNK valde, jo to prasot likums. 

Jau ziņots, ka Jakrins uzskata, ka pārmetumi viņam esot nepamatoti un balstīti uz faktiem, kas ir nepatiesi vai nepareizi interpretēti. 

VL pārstāvji jau iepriekš pauduši nosodījumu Jakrina darbībai, iebilstot pret viņa rīcību, mēģinot ietekmēt Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti. 

CSDD valdes locekļa alga mēnesī pašlaik ir aptuveni 2000 latu pirms nodokļu nomaksas. Jakrins iecelts piektajā, līdz šim vakantajā valdes amatā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas