Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Teikmanis: budžeta konsolidācijas aizsegā tiek grauta izglītības un kultūras sistēma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
UZ PRIEKŠU!
U
Latvijas mākslinieki (Garanča, Nelsons, šimkus, Skride u.c.) ir godam nesuši Latvijas vārdi pasaulē! Ko darījusi Ēlerte? Ko Latvijas banka, ko politiķi, finansisti un ekonomisti!??? IEVEDUŠI LATVIJU KRĪZĒ! bet tām jomām, kurām ir panākumi, grib nograuzt saknes!!! Kas tā par politiku??? Teikmenis malacis -vajag beidzot izvest tautu no letarģijas!
vairis
v
kā jau vienmer esmu teicis - budzeta vietas likvidēt -visi tikai par naudu. jā piekritu studejošo skaits ar mākslu saistitajās jomās kritisies drausmigi, bet dibiniet fondus, meklejiet sponsorus un galu galā par valsts naudu štancētus bezdarbniekus kuri lepni sauc sevi par radošās profesijas pārstāvjiem mums nemaz tik daudz nevajag. tā latvisas vārda nešana pasulē tāda stipri nosacita un īsts talants atradis ceļu, jo musdienās talantamjāpiemit ari caursišanas spējām, tā ka palieku pie sava- visi tik par naudu:)
Dace - PAGA
D
Nu jau gan laid šķērsām!
juzis
j
Vai ar Mākslas akadēmijas diplomu kabatā cilvēkam Latvijā ir ko darīt? Vai nav pārāk daudz to māklslinieku? Neesmu pret mākslu, bet kāpēc gan augstskolai viņi būtu "jāsaražo" tik lielā daudzumā?
AD
A
Kāpēc Teikmanis neprotestēja tad, kad Latvija tika izplenderēta? Tagad mēs baudam Nasing Speišiel komandas "darba" augļus. Nav dzirdēts, ka Mākslas augstskolu asociācija būtu nākusi klajā ar priekšlikumu, kā salāpīt valsts budzētu.
PAGA
P
Tā jau TAUTAs draudzene Ēlerte! redz kur parādās tas liberālisms - tautas kultūru aizcirst saknē!!! ! kā nekā Dziedošā revolūcija bija tā, kas nogrāva PSRS!!!! Vai Ēlertei bailes, ka mūziķi un mākslinieki nesagrauj liberālo globālā kapitāla režīmu Latvijā?
ikss
i
Te jau runa ir par izglītības iespēju samazināšanos. Un neskar tikai mākslas augstskolas, neviens nesaka, ka izglītība ir augstā līmenī, bet tā ir tāda, kāda iespējama apstākļos, un kad izglītības sistēma pakļauta vienīgajam principam - mehāniskam līdzekļu samazinājumam, pie tam visu laiku fonā gaudas, ka te nekas nav un nerodas. Ja valdībai būtu skaidra izglītības politika, ne tikai ambīcijas par vienu, desmit vai cik tur augstskolām, tad vismaz būtu kāda konsekvence tās spriedumos. Ja kāds būtu pateicis, ka mums arī tepat IR nepieciešama izglītība, ne tikai tāpēc, lai konkurētu ar pasauli, bet lai tepat uz vietas un ilglaicīgi būtu veselīga un normāla, un saprātīga vide. Bet laikam jau tiešām izglītība ir vāja - viena daļa no dažādu laiku valdībām nav spējusi to iegūt, otra - ieguvusi vāju izglītību, kas vienmēr kontrastēs ar latvisko apbrīnu pret svešo - un jebkura citur iegūtā izglītība saistīsies ar kaut ko labāku un cēlāku. Un citurienes izglītība nemaz necentīsies rast saskaņu ar šejieni.
Eva Braun
E
piekrītu pilnīgi
!
!
Tieši tā!
Mal
M
Ko nu Teikmanis bezdē! IZM uzsvēra, ka AUGSTĀKĀS izglītības (Banānvalstī ir 35 augstskolas!) konsolidācija NESKARS tieši t.s. Mākslas augstskolas!
Lelle
L
Kas nu kuru uztrauc! Piebalgs sekli rok! Kam tā izglītība un kultūra būs vajadzīga, ja sagrauta tiek pati tauta. Vairums latviešu mūk projām un mūk ne tie stulbākie, bet gudrākie. Manos rados jau divas jaunās ģimenītes ar visiem bērņukiem nupat nogruntējās Šveicē, tūliņ aizbrauc draugu ģimenes dēls ar sievu un bērniem uz Vāciju, visi uz labiem amatiem un uz palikšanu bez atgriešanās. Lūk, par ko ir jāuztraucās!!! Nav tautas, nav arī izglītības un kultūras.
Nav
N
saprotams, kāpēc jāķeras klāt augstākai izglītībai, ja vēlas šīs valsts uzplaukumu. Programmas, kas dublējas, protams nav vajadzīgas, bet tiešām izglītību bez maksas vēl var iegūt citur. To izmanto jau daudzus gadus LABĀKIE studenti, kas tad arī tur paliek...Kā ar interešu izglītību, kur mācās 2/3 bērnu, kas vienkārši to dara vecāku dēļ, maksā minimāli, slinko, nemācās, iegūst nesaprotamus un nevienam, arī viņiem pašiem nevajadzīgus, diplomus...Varbūt tur atstāt tos, KAS GRIB? 2/3 skolotāju, kas šajās skolās sēž, jo citam nekam neder, arī nebūtu valstij jāuztur. Tomēr, lai veiktu tādu reorganizāciju, jāieliek milzīgs darbs, katras skolas, skolnieka un skolotāja analīze... Mums taču tas nav pa spēkam...Vienkāršāk uzlikt nodokļus, samazināt augstskolas, samazināt budžeta vietas u.t.t. TIKAI nemūžam neķerties pie skolu administrācijām. Nē, to mēs nedarīsim nekad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas