Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Telegraf: Šķēle un Šlesers vēlēšanās varētu startēt kopā

LPP/LC un Tautas partija (TP) apsver iespēju Saeimas vēlēšanās startēt ar vienu sarakstu, vēsta avīze Telegraf, atsaucoties uz neoficiālu informāciju. To laikrakstam apstiprinājuši vairāki avoti.

LPP/LC pārstāvis Andris Bērziņš atklājis, ka partija izvērtē dažādas iespējas, taču oficiālas sarunas ar TP nav bijušas. Mēs redzam, ka pēdējos gados Latvijas politikā notiek spēku konsolidācija, izteicās A.Bērziņš. Kopumā ņemot TP esot ideoloģiski tuva LPP/LC.

Māris Kučinskis no TP par priekšlaicīgām nodevēja runas, ka abi politiskie spēki vēlēšanās varētu startēt kopā, taču šādu iespēju neesot arī kategoriski noliedzis, norāda Telegraf. TP kongress notikšot maijā un tad viss būšot skaidrs.

“Mācītāju – oranžo” aliansi politiskajās aprindās vērtējot kā izdevīgu, raksta Telegraf. Latvijas faktu dati rāda, ka šobrīd par TP būtu gatavi balsot 3,5%, bet par LPP/LC tikai 2% vēlētāju. Sociologs Aigars Freimanis uzskata, ka LPP/LC ir sarežģītā situācijā, jo iepriekšējās vēlēšanu kampaņas – gāzi grīdā, tūkstošiem jaunu darba vietu – ir sevi izsmēlušas. Lai izveidotu jaunu kampaņu nepieciešami finanšu resursi, enerģija un laiks, tādēļ no šāda viedokļa apvienība ar TP esot racionāla. Arī atrast kopīgu ideoloģisko platformu partijām nebūšot sarežģīti. Kopīgs starts partijām var atnest vairāk balsu nekā katrai atsevišķi, uzskata A.Freimanis.

Telegraf, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, arī raksta, ka Ainārs Šlesers, startējot kopā ar Tautas partiju un tās līderi Andri Šķēli, varētu zaudēt krievu elektorāta balsis, taču A.Šlesers esot padomājis ari par to – viņš intensīvi meklējot atbalstu uzņēmēju vidū, "tostarp uzņēmējus ar krievu uzvārdiem”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas