Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Templī atklāj seksa istabu

Pārmeklējot Jēzus Kristus Pēdējās dienas svēto Fundamentālajai baznīcai piederošu fermu, ASV izmeklētāji kādā templī atraduši telpu ar gultu, kurā «vīrieši vecumā virs 17 gadiem iesaistījās seksuālās aktivitātēs ar meitenēm, jaunākām par 17 gadiem». Policiju par sektas likumpārkāpumiem informējusī sešpadsmitgadīgā Sāra gan bija krietni krāšņāka savos izteikumos, stāstot, ka «garīgais vīrs» — jau iepriekš par seksuāliem noziegumiem tiesātais 50 gadus vecais Deils Evanss Bārlovs — viņu tur regulāri piekāvis, žņaudzis un izvarojis.


Policija no Teksasas fermas šonedēļ aizveda 416 bērnus — viņu vidū arī astoņus mēnešus veco Sāras meitu. Pēc likumsargu ierašanās fermu brīvprātīgi pameta arī 139 tur mītošās sievietes, ziņo CNN. Divi vīrieši tika arestēti par pretošanos policijai. Pagaidām izmeklētāji vēl turpina pārbaudīt visus «baznīcas» teritorijā atrastos materiālus, taču viņiem jau izdevies atklāt vairākas šokējošas ziņas par sektas darbībām. Tā, kāds vīrietis paguvis apprecēt 20 sievas, un ierasta parādība tur bijusi trīspadsmitgadīgu meiteņu izprecināšana trīs un četras reizes vecākiem vīriem.


Sektas advokāts Gerijs Goldšteins ceturtdien asi kritizēja fermas pārmeklēšanu, apgalvojot, ka viņu tempļa kratīšana ir tikpat nepieņemama kā policijas iebrukšana Vatikānā. Prokurore Alisone Palmere aģentūrai AP gan norādīja, ka likumsargi tā rīkojušies, cerot gūt pierādījumus iespējamiem kriminālnoziegumiem, nevis vēlmē nomelnot reliģiju. Pēdējās dienas svētajiem tomēr izdevās panākt īpaša uzrauga iecelšanu, kas sīki izvērtēs fermā atrastās grāmatas un datoru saturu, lai noteiktu, kāda informāciju reliģisku iemeslu dēļ nedrīkst tikt izmantota par pierādījumiem tiesā. Sektas līderis šo godu gan nevarēs uzņemties, jo pašlaik izcieš desmit gadu cietumsodu par līdzdalību savam brālēnam izprecinātas četrpadsmitgadīgas meitenes izvarošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas