Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Teologs: Bībele pati par sevi neieved kultūrvēsturiskā un reliģiskā jautājuma izpratnē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
missing
m
Kas pietrūkst Cālīša kunga komentārā - ko darīt ar Latvijas garīgo vakuumu?
hi-ha
h
baigā stulbība- 12 gadus mācīt Bībeli. priekšlikuma iesniedzējs ,laikam, ir neticīgais, ja to nezina.
neaizmirstulīte
n
Pirms ar varu uzspiest visiem kalt Bībeles pantus, varbūt Pujats varētu aicināt Vatikānu atvērt savus tik slēptos arhīvus. Tad mums visiem daudz skaidrāka liksies šī gadu tūkstošiem senā baznīcas ietekme uz cilvēci. Tikai dokumenti var parādīt, cik liela ietekme ir Dievam un cik tām personām, kas runājušas viņa vārdā.
elija
e
Es jūs pilnīgi saprotu, jo man ir 19 kaķi un daži mani kaimiņi domā gluži tāpat un, ja ir izdevība, krietni iesper kādam no viņiem un, to izdarījuši savā dvēselē jūtas ļoti gandarīti un apmierināti- sak, esmu izdarījis savu pienākumu savā zemes dzīves laikā. Bet Ino noteikti pajokoja, jo smaids klāt.
lno
l
Man negribētos dzīvot jums kaimiņos:)
filozofs
f
Juus miiliit esat uzķeeries uz vienas kompaanijas priekšveeleešanu aaķa , tur no ticiibas nav ne smakas , pilnas bazniicas zagļu un bijušo poļitruku,neba Pujats velti muti virinaajis( dzeseejis) , ck naudas nav no valsts kases izkraapts katoļu bazniicaam , ta taču ir viena no aadereem caur kuru valsts kassi iztiirrit , kaa peec Lutera draudze nekaa , Loepaajaa Luter draudzei karš iztrauceeja pabeigt dievnama buuvnieciibu , taa veel šodien bez zvanu torņa , pat nav pamanaama olimpiskaa centra eenaa , bet tur nekaa nenozags , cita lieta bazilika , tur vajag iegruust simtos tuukstošu taames slepenas, jo valsts nauda , kuru zog uz nebeedu Caaliiša kungs goda viirs viņam var ticeet ...
spidola
s
ad hominem ;)
elija
e
Sorry! 3-jā rindā no augšas-Viņa Vārds.
elija
e
Paldies Jums par secinājumu - tas ļoti labi uzrakstīts,Ne par velti Dievs saka:"Bet Es paglābšu (...)visus, kas ceļus nav locījuši baāla priekšā".Vaina ir seklā domāšanā un tā vienmēr ved projām no Dieva. Dievs ir noslēpums un noslēpums ir viņa Vārds.Bet skaidrai sirdij tā ir atslēga uz glābšanos un ceļš uz paradīzi un liegt kādam to, nav ne teoloģiski gudri, ne atbildīgi.Man bija grūti to pieļaut, bet,šķiet, Cālītis ir izdarījis kļūdu.Vēlu Jums veiksmi jūsu skolotājas darbā un Dieva svētību!
skolotāja
s
Tātad raksta secinājums ir vienkāršs - cien. J. Cālītis vairs nav teologs, jo teologi izprot, cik liela vērtība ir katram Bībeles Vārdam, un to, ka Bībele ir jāmāca skolās! Bībeles mācība nevienu nedarīs ļaunu un agresīvu, pat pavisam neticīgu personību...
Ēriks
Ē
Turpini domāt par to "kultūrvēsturisko mantojumu". Sirds neliekas mierīga, ka Kristietība jau nav MŪSU bet pieņeta kultūrvēsture. Bet mums sava kultūrvēsture ir, turklāt lielākai daļai tautas gandrīz galīgi nezināma un piemirsta, bet vēl glābjama! Runa te protams par senču pagānu ticībām un svētku tradīcījām, un ne jau piesārņotām un katoļu baznīcas izkropļotām kā "Jāņi", bet patiesās, Vasaras saulgrieži! Mums ir (praktiski) gandrīz izimirusī lībiešu valoda. Arī senču ticība pamatā mācīja dzīves gudrības, morālu un ētiku! Ar to negribu noliegt kristīgo vai citu reliģiju pozitīvās mācības, bet kāpēc mēs tikpat dedzīgi nelobējam nenoliedzami un tiešām MŪSU pašu kultūrvēsturi???
Grieta
G
Ja stundu var lādēties, tad patiešam ir velna varā!
[email protected]
h
Daži LPP/LC āksti, iespējams, tic, ka Bībeles piespiedu mācīšana skolās var padarīt tautu kristīgu. Patiesībā tiks panākts pretējais efekts - tie, kas tagad ir vienaldzīgi, kļūs Dievam naidīgi. Un zaudēto dvēseļu asinis tiks atprasītas, no murgainās priekšvēlēšanu aktivitātes autoriem. Man personīgi pietiek ar diviem adminisdtratīvās kristietības upuriem - tēvu un sievas tēvu. Ja gribi viņus satracināt, tik parādi uz Bībeli, viņi var stundu lādēties par to, ka tika spiesti kalt no galvas baušļus un mazo katehismu. Un lai nedomā spārnotās iniciatīvas autori, ka Šleseriskā azartā viņiem izdosies pieštancēt ticības mācības skolotājus. Lai mācītu kristīgo mācību, pašam ir jābūt kristietim pēc pārliecības, nevis pēc vecmāmiņas konfes-piederības. Kur jūs tos ņemsiet, ja pat mācītāji ne visi ir kristieši?
Ēriks
Ē
Patik visas viņu idejas vai nē, Cālīts vienmēr bijis viens no prātigākajiem un garīdzniekiem. Tikai ar matemātiku viņam drusku klibo. No 13 g.s. sākuma, ka mūs ar glaimiem , kukuļiem viltu un tad varu centās pievērst kristietībai pagājuši tikai 800 g. Tie 2000 g. ir citu kultūr vēsture. Lai vai kā, Krīstīgo vai jebkuru citu mācību nenoliegšu jebkuram, kas VĒLAS to apgūt. Tik nesaprotu, ar ko tās baznīcas nodarbojas un kas viņiem tur klibo, ja par ŗeliģiskiem jautājumiem un ticīgo izglītošanu mācīs ne vis baznīcas, bet vispārizglītojošas, sekulāras skolas?
Naiva
N
Tā ticīgā katoļa seja bija ļoti pievilcīga, ko nevar teikt par pagāna "jai" seju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA.LV IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:

Pujats uzrunā Aglonā īpaši piemin PLL; brīdina par iespējamu "antikristīgu valdību"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas