Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tēva dienu drīzumā varētu iekļaut atzīmējamo dienu sarakstā

Bērnu un ģimenes lietu ministrija (BĢLM) gatavo priekšlikumu Saeimai par Tēva dienas iekļaušanu atzīmējamo dienu sarakstā. Paredzams, ka šī diena būs septembra otrajā svētdienā, informēja ministrijā.

"Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Latvijā ir ļoti daudz patiesi labu, mīlošu tēvu, kuru devums savām ģimenēm nav pietiekami novērtēts. Arī viņi ir pelnījuši atzinīgus vārdus un savu, īpašu dienu," paziņojumā norādījis bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC).

Ministrs arī norāda, ka ar šiem svētkiem varēs “akcentēt atbildīgā, apzinīgā un vīrišķīgā vīrieša tēlu”. “Šādu vīrieti patiešām var saukt par tēvu – cilvēku, kurš nodrošina savas ģimenes eksistenci, gādā par tuvinieku drošību, mīl savus bērnus un sievu. Tas ir cilvēks bez tukšas ārišķības un uzspēlētas bravūras – viņam nav vajadzības gozēties dzeltenās preses izdevumos ar jaunām mīļākajām vai automašīnām, jo arī bez tām viņa vīrišķais potenciāls ir piepildīts,” izsakās A.Baštiks.

Latvijā jau tiek atzīmētas Mātes diena un Ģimenes diena, kas abas ir maijā, savukārt 8. martā liela daļa sabiedrības svin Starptautisko sieviešu dienu, norāda BĢLM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas