Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tiesībsargs: fotoradaru sodu sistēmā trūkumi, neatbilst cilvēktiesību prasībām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
igors
i
Tieši tā ..... Neviens arī nedod savas mašīnas ,ja tādod, tad arī uz tās personas taisa auto apdrošināšanu.
igors
i
Tad firma ari iedos taa darbinieka visus datus ,lai sauktu pie atbildības. Tas viss ir pareizi. Nevajag dot visādiem.Ja dod ,tad sastāda pilnvaru ,ka tu esi turētājs un tas ir lietotājs.
Nemesis
N
Politiskais bardaks, bedraini ceļi, nekompetenti ierēdņi NAV IEmESLS/ ATTAISNOJUMS CSN neievērošanai/ noteiktā ātruma pārsniegšanai. Brauc ievērojot CSN un nebūs Tev jāsatraucas par radariem, lai cik lēti/ dārgi tie nebūtu un kur nestāvētu, da kaut ik pēc metra..... a ja patīk zemu lidināties... no sorrry, par izpriecām jāmaksā....
devel
d
Tisibsargam taisniba!! Sakartojet likumus un viss bus OK!! Leti radari+nesakartoti likumi= bedre!! Bet kontrolet un sodit vajag- bet likumigi!!!
Dolārs
D
Ja darbinieks ir iepazinies ar iekšējās kārtības noteikumiem un parakstījies, ka tiešam ir iepazinies un apņemas ievērot, tad neviena tiesa nespēs attaisnot viņa paša pieņemtos nosacījumus, jo tad rastos pretruna. Ja Tiesībsarga biroja iekšējos kārtības noteikumos nav rakstīts, ka ir aizliegts izmantot uzņēmuma e-pastu privātai sarakstei, tad, protams, viņi ir pārkāpuši tiesības.
Sniper'sEye
S
Nemesīt Pareizais, kur Tavs koments par 2600 organizētajiem ""CSNpārkāpumiem" vienā dienā uz Jūrmalas šosejas? Kad pie mums sodīs vienīg pārkāpējus, tas laiks vēl ilgi gaidāms. Es gribētu sagaidīt tos laikus, kad izmetīs no Kārtības policijas tos CePešniekus/SUB"produktus", kuri regulāri organizē pārkāpumus, tīši apgrūtina satiksmes drošibu un apdraud kustības dalībniekus: vai nopublicēt aktīvākos varoņus un ekipāžu auto valsts reģistrācijas numurus? Ja Vinetai Mistrei tāda prevencijas mājaslapa parādīsies, sarakstiņš jau gatavs, -- atliks pukiem uzlikt vienīgi mikroskopu un nomainīt tos jampampiņus, -- nu jau darba meklētāju vairs netrūkst.
Nemesis
N
"Lietuvā, izmanto fotoradarus, ar kuriem var pierādīt, kurš vadījis auto..." - Lietuvā, Latvijā,...... visur par automašīnu IR ATBILDīGS TĀ īPAšNIEKS. Ja auto īpašnieks ir uztic mašīnu nenobriedušiem pilotiem, tad lai arī maksā ragā. Nākamreiz domās kam dot mašīnas atslēgas un kam ne... ak jā, un kā noteik tas "var pierādīt"? Tur ko, vadītāji brauc ar atvērtu pasi pie loga, lai vārdu, uzvārdu var fotogrāfijā var izlasīt ???? Kā zemu lidot /un citu cilvēktiesības pārkāpt/ tā tā viss OK, kā sodiņu samaksāt- tā uzreiz par cilvēktiesībām atceramies.....
.
.
ja tev nozog auto, tad parasti cilvēki ziņo policijai :) un pec tam auto pārkāpumi uz tevi neattiecas.
Sniper'sEye
S
Nu kur rodas tie pavirši spriedelējošie bāleliņi, -- un kāds vēl apgalvo, ka mūžīgaiz dzinējs neesot izgudrojams: perpetuum mobile latviešiem sen gatavs. Lietuvā, izmanto fotoradarus, ar kuriem var pierādīt, kurš vadījis auto, -- tad tiek sodīts vainīgais, ja pārkāpis. Zivtiņa lētie radari fiksē auto, ar kuru pārkāpts, -- tad nu, Dzeri, iedomājies, ja nav grūti: Tev nosper auto, kretīns aiznesas, tu pāris nedēļas nesāsies, meklējot auto, tiekoties ar izziņas inspektoriem Gaujas ielas kabinetos, bet no cita kabineta Zivtiņnieki Tev piesūtīs apmaksājamu rēķinu! Tur jau tā nevainīguma prezumpcija. Bnadītiskie latvju radaristi jau zem pārvada Jūrmalas šosejas remonzonā bija izmēģinājuši radaru kā absolūti naudas kasi: vispirms zona ar aizliegumu ātrumam virs 30 km/h, tad zona beidzas, var sākt braukt, bet radars -- netīši, protams! -- vairākus metrus aiz zīmes beigām, kur Tava auto paātrinājums jau stipri virs 30 km/h... Tai pašā vakarā Zivtiņš lobē "savus" radarista panākumus 2600 pārkāpēju vienā dienā! Cits piemērs: ja fiksēts tiek tikai auto ar valsts reģistrācijas numuru, nikni riebīgs firmas šoferis, kam priekšnieks neiepaticies, pāris dienas pabraukā gar radariem ar pārspīlētu ātrumu un nedēļas laikā aiziet no firmas. Iedomājies firmas īpašnieka vietā sevi: cik Tev vispirms būs jāsamaksā, cik ilgi pēc tam jāskaidrojas un cik Tu kopā naudas un nervu būsu zaudējis!!! Ja izdodas, citreiz tik pavirši nerunā. Lūdzu! Labi?
zuze
z
Jā, jā. Par to pašu. Tavam viedoklim nepiekrītu, jo ir gan Eiropas Savienības dokumenti, gan arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumi, kas skaidri pasaka, ka nevar lasīt darbinieku darba e-pastus. Domāju, ka, ja šī lieta aizies tik tālu, tad uzvarēt nebūs īpašas grūtības + vēl tas cilvēks var pieprasīt kompensāciju, ko, manuprāt, Apsītim vajadzētu maksāt no savas kabatas.
ha-ha
h
Par izmaiņām zinu, bet apklaušināts tomēr tika Zivtiņš, viņš arī šīs lietas iesācējs... :)
Dolārs
D
Tu to par svešu e-pastu lasīšanu? Vārds nevietā! Neviena normāla iestāde neļaus izmantot darba e-pastu privātai sarakstei. Savukārt sarakste darba lietu sakarā pieder iestādei, nevis darbiniekam. Tāpat kā jebkura šī darbinieka radītā intelektuālā vai materiālā vērtība, ja vien darba līgumā nav atrunāts citādi.
Dolārs
D
Atpaliekam no dzīves, jaunieši! Zivtiņš jau kādu laiku vairs nav Ceļu policijas šefs. Iepazīstieties- Vineta Mistre, kas gan dienesta pakāpē ir augstāka par Zivtiņu, gan arī visādi citādi (vismaz pagaidam) šķiet labāka.
lielaisjaanis
l
Īrijā tas atrisināts, šoferi vispār neaptura. Ātrumu mēra gan policija gan ātruma kameras,ja pārkāpts, tad piesūta vēstuli īpašniekam. Tajā arī teikts ja īpasnieks nebija pie stūres, tad lūdzu norādīt personas kas vadīja mašīnu vadītāja apliecības detaļas. Ja mēneša laikā samaksā tad lētāk. Tas tak vienkārši, īpašniekam ir pienākums zināt kas vada viņa mašīnu- Nevis tādas muļķības kad policijai vēl jāpierāda īpašniekam kas ar vina mšīnu brauca. A Apsīša kungs te gari spriedelē...Laikam nav svarīgāku lietu par ko rūpēties.
zuze
z
Gribētos tikai jautāt. Vai tiešām tas, kurš pats pārkāpj cilvēktiesības savā iestādē, var norādīt uz pārkāpumiem citur?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas