Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tiesībsargs ierosina pārbaudes lietu par seksuāli izmantotu bērnu tiesībām saņemt ekspertīzi

Tiesībsargs ierosinājis pārbaudes lietu par seksuāli izmantotu bērnu tiesībām saņemt kvalificētu tiesu psiholoģijas ekspertīzi, otrdien vēsta Neatkarīgā.

Tiesībsarga biroja juriskonsulte bērnu tiesību jomā Līga Ķikute informējusi, ka vairākām valsts iestādēm ir nosūtīts informācijas pieprasījums, kā arī lūgts skaidrojums, kā varēja izveidoties šāda situācija.

Laikraksts atgādina par tā iepriekš vēstīto gadījumu, kad septiņus gadus vecam zēnam, kurš, iespējams, cietis seksuālas vardarbības dēļ no sava vectēva, tiesu psiholoģiskā ekspertīze jāgaida līdz nākamā gada martam, tas ir, gandrīz gadu. Policija uzskata, ka lietas izmeklēšanas rezultātā ir nepieciešams veikt tiesu psiholoģisko ekspertīzi, taču policija pieteikusi šo ekspertīzi Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centram, kur izmeklētājiem paziņots, ka ir rinda uz ekspertīzēm un to būs iespējams saņemt ne agrāk kā pēc gada. Galvenais iemesls esot naudas trūkums, kas centram liedz laikus sniegt ekspertīzes vardarbībā cietušiem bērniem.

Tiesībsargs nosūtījis informācijas pieprasījumu Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centram, kā arī Iekšlietu ministrijai. Pagaidām šāds pieprasījums nav nosūtīts Veselības ministrijai, taču tieši šī ministrija ir atbildīga par naudas piešķīrumu Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centram, norāda laikraksts.

L.Ķikute skaidro, ka tiesībsargs saskata šajā situācijā bērnu tiesību pārkāpumu, jo netiek ievērotas bērna intereses, kā arī šāda situācija var norādīt uz neefektīvu kriminālnoziegumu izmeklēšanu. Apmēram pēc mēneša Tiesībsarga birojs cer sagaidīt atbildes no iestādēm un ziņot par rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas