Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tiesībsargs: jāmazina aizliegumi nepilsoņiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dārznieks >> nu nezinu
D
Pareiza doma, tikai miljoni tika izkūpināti gaisā valodas mācišanai , kuru neviens netaisījās mācīties, kā rezultātā izveidojās labs bizness apliecību iegūšanai ar domu ...gan jau. Tagad "gan jau" pienācis tiesībsarga A personā.
nu nezinu
n
manuprāt ir tikai viens šķērslis pieņemt vai nepieņemt nepilsoņu klātbūtni un iespējas pretendēt uz amatiem, tā ir valsts valodas nezināšana vai zināšana. Ja izzudīs vajadzība pēc latviešu valodas , it īpaši augstākajās menedžeru, vadošajās un ierēdniecības pozīcijās (arī skolā, medicīnas iestādēs, vispār valsts iestādēs) tad raudāja latviešu valoda. izzudīs pāris gadu laikā. pat paaudze nebūs jānomaina. bet pārējam tiešām nav īpaša jēga. katrs pats izvēlas savu statusu. cik es zinu eksistē arī tāds eiropas savienības pilsoņa statuss, vienīgais ar kādu valsti vienojošais moments ir mītnes zeme un nodokļu maksāšanas vieta...
Dārznieks
D
Varu piebilst, ka krievvalodīgo sabiedrības viens no pamatpostulātiem jau no -90 tajiem ir latviešu valodas iespējami lielāka ignorēšana tās vietā mācoties kādu no Rietumeiropas dominējošajām valodām - angļu,vācu ,spāņu , itāļu, fraņcu. Tādejādi krievvalodīgo jaunatne dzīvojot Latvijā sekmīgāk runā citā svešvalodā nekā latvieši krieviski. Tā, Apsīti ! P.s. Savulaik padomju sistēma sekmīgi izvaroja nacionālo republiku jaunatni liekot 1 gadu mācīties vidusskolā vairāk ,jo redzi, krievu valodu krieviem nebija papildus jāmācās.
Liene-Ganss
L
Par to, ka Latvijā ir tik daudz nepilsoņu, diez vai var vainot viņus pašus, tāpat, ka Īrija varētu teikt, ka pie viņiem ir pārāk daudz latviešu. Vajadzētu saprast, ka kopā vien būs jādzīvo un attieksmi vienam pret otru mainot, ieguvēji būs abās pusēs. Savstarpējas cilvēkcieņas trūkums no nacionālistu puses, nevairos sapratni krievvalodīgo iedzīvotāju vidū. Savstarpējas apsaukāšanās un ignorēšana, neradīs labvēlīgus apstākļus pašu latviešu dzīvei, jo uztur pastāvīgā naidīgā noskaņojumā abas puses. Nepilsonis ir tāds pats cilvēks kā citi un klaja naida izrādīšana, apvainojoša uzmākšanās ar naidīgām piezīmēs jau ir administratīvi sodāms likumpārkāpums (167.p. sīkais huligānisms).
Ganss
G
Nepilsoņiem nav jādod amatus bet jārada tādi dzīves apstākļi kas veicinātu viņu aizvākšanos.Nav ko klausīties visādos alkatīgos šleseros kuri par naudu ir gatavi dzimteni pārdot. Nekādas darīšanas ar krieviem un krieviju.Naudu var nopelnīt arī citur.Nevajag vardarbīgu rīcību pasargdievs bet pilnīgu un totālu ignorēšanu,ne vārda krieviski nekādu darbu ne kādu skolu par valsts naudu.Jāmācas no vidusāzijas vastīm kā tikt vaļā no nepilsoņiem jeb pasaules pilsoņiem. nekāda naida pilnīgu vienaldzību!
WALA
W
Paklau, vai tiešām domā ka cittautieši ir vainīgi pie tā ka daudzi latvieši nevēlas iet armijā, nesapņo kļūt par apsargiem utt. utjpr.. Ieroču izsniegšanai ir sava kārtība, un ja baidies ka uz tevi sāks šaut, tad vai nav vienalga vai apsargs teiks Hands behind your head, Hende Hoch, Stāt, rokas augšā vai Ruki v verh, licom k stene. ;) Problēmas ar attieksmi ir visur, un tās nav atkarīgas tiešā veidā no valodas prasmes/neprasmes. Normālas apsardzes firmas tādēļ arī domā kur un kādus "degunus" var likt. Piemēram sargāt gāzes krātuves ir vienalga kādu rupekli noliek - jo tur pēc definīcijas nevienam nepiederošam cilvēkam nav jābūt, bet savukart lielveikalos utml vietās kur ir saskarsme ar cilvēkiem/klientiem nereti speciāli pieņem sievietes tieši attieksmes dēļ.
andris B.
a
Vai tiešām tiesiibsargs nezina, ka apsardzes darbinieki nēsā ieročus. Ir doma apbruņot nepilsoņus? Jau pašlaik ļoti bieži tieši dažādie sargi, apsargi, dežuranti nerunā latviski un nepieklājīgi kliedz uz cilvēkiem. Pat iebraucot Stokmanī. Nemaz nerunājot par Rīgas nomales iestādījumiem.
ĻURBA
Ļ
dzerim- nav bijusi DARĪŠAMNA ar ŠIEM nekompetentajiem...NEJĒGĀM!!!
Bāleišš
B
NEKAVĒJOŠI...likvidēt ;so NEJĒGU-BORDELI!!!!!!!!!!! Lauza galvas... kā SABALANS'ĒT BODŽĒTU!!!
Veļķis
V
Tāds tiesību sargs ir štruntīgs... Var iegūt tautas nodevēja titulu. Gluži pretēji - stingrāk ierobežot visus kolonistus, migrantus un tamlīdzīgos.
@
@
Vienreiz padzeries ar rezervi, nebūs jāraksta tik daudz. Lūdzu!
dzeris - zvirbulēns
d
Pēc tādiem provokatīviem paziņojumiem , kas kurina naidu, aicina uz segregāciju pēc etniskā principa un nodara lielu ļaunumu Latvija valstij tev būtu jāatrodas aiz restēm. Kaut arī, ņemot vērā tavu psihisko stāvokli, drīzāk gan tevi vajadzētu ārstēt.
dzeris
d
Piekrītu tiesībsaegam.
Liene
L
Nepilsoņiem aizliegumi ieņemt kādus amatus būtu atceļami kaut vai spriedzes mazināšanai sabiedrībā. Lai nepilsoņi varētu ieņemt kādu amatu, svarīgākais kritērijs varētu būt valsts valodas zināšanas. Tas būtu motīvs nepilsoņiem mācīties latviešu valodu. Sabiedrībai nebūtu iemesla uzturēt spriedzi un ksenofobijas tendences.
sss
s
tas kantoris jālikvidē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Atzinums pārbaudes lietā par atšķirībām starp Latvijas Republikas pilsoņu un nepilsoņu tiesībām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas