Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Tiesībsargs: nepiedalīšos Mozaīkas gājienā, bet gājienam jānotiek

Tiesībsargs Romāns Apsītis nepiedalīsies geju un lesbiešu gājienā, kas notiks sestdien, 31.maijā 11.novembra krastmalā. Tomēr tiesībsargs uzskata, ka amatpersonu negatīvie izteikumi par gājienu nevieš pārliecību, ka tas teikts tikai drošības apsvērumu dēļ. Viņš arī sacīja, ka svarīgākais šajā situācijā ir gājiena vērtēšana pulcēšanās tiesību kontekstā. “Ja kāds ierobežojums ir nepieciešams jāraugās, lai pulcēšanās tiesību izmantošana netiek liegta vispār. Tas, ka ir iespējamas vardarbīgas atbildes - paši par sevi šādi fakti nevar atņemt pulcēšanās tiesības,” uzsvēra tiesībsargs.

Ierobežot gājienu varētu tikai tādā gadījumā, ja policija atzītu savu nespēju nodrošināt kārtību. "Policijai ir jātiek galā, jo policija pārstāv to valsts daļu, kurai jārūpējas, par cilvēku drošību. Par to viņi saņem algu," sacīja R.Apsītis.

Tiesībargs pats gājienā sestdien nepiedalīsies. “Nē. Man šādu uzskatu pašam nav un gājienā nepiedalīšos, taču tas nenozīmē, ka citi nevar piedalīties,” atbildēja tiesībsargs intervijā Latvijas radio.

Jau esam ziņojuši, ka organizācijas Mozaīka gājiens šogad notiks krastmalā, par spīti tam, ka vairākas amatpersonas – integrācijas ministrs, premjers, Rīgas vicemērs izteikušies, ka gājienam labāk jānotiek slēgtā teritorijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas