Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tiesībsargs pārbaudīs, vai paralimpieši netiek diskriminēti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
fakts
f
paraolimpiskās spēles ir tādas pašas olimpiskās spēles tikai invalīdiem. Tāpēc arī viņiem jāsaņem vienlīdzīgs atalgojums ar 'normālajiem' olimpiešiem, citādāk tiešām jājauta, kāpēc olimpiskās sievietes, kas neizpilda 'balto, normālo vīriešu' normativus, arī saņem vienlīdzīgu naudu? Pagaidām vienīgā atšķirība ir tāda, ka viens ir ratiņkrēslos un otrs nav un tā jau ir diskriminācija!
meitene
m
ja olimpisko spēļu mērķis ir noskaidrot visstiprāko in visātrāko, tad lai arī sievietes piedalās kopā ar vīriešiem skriešanā, lodes grūšanā un visos citos sporta veidos. un ja nevelk līdzi, lai iet atpakaļ uz virtuvi pie kastroļiem, tā ja? kas te tā būs pa dalīšanu pēc dzimuma, vecuma, svara kategorijas - visus vienā katlā un stiprākajam prēmiju.
Antipanorāmisc
A
Te tiek rakstītas muļķības. Olimpiādes mērķis ir noskaidrot visstiprāko,visātrāko, nevis sadalot pa kategorijām zīlēt - dos naudu vai nedos. Nu nepienākas! ne tāpēc ka ''zēl, bet tāpēc, ka nepienākas.
Brita
B
Kāpēc vispār vienas jomas biznesmeņiem ( tas ir -profesionāliem sportistiem) jādod kaut kādas, pie tam, milzīgas, balvas!. Tad jau jeb kurš cits biznesmens arī varētu prasīt balvu par labi izdevušos biznesu. Olimpiāde jau sen ir liels biznesa projekts , kam nav nekāda sakara ar seno olimpisko ideju. Bez tam profesionālais sports , kā jeb kura cita pārmērība, ir kaitīgs veselībai.
ilze
i
Nav tādu "paraolimpiešu". Ir Paralimpiskās Spēles, tātad paralimpieši. Nepūt pīlītes un nepiesienies tur, kur nav problēmas. Viss ar to vārdu ir kārtībā un nav tur nekādas diskriminācijas.
Teodora
T
Ha, vai Jūs esat tik pārliecināti par to? Interesanti - kādas ir LOK darboņu domas?
Bet
B
Neviens neaizliedz olimpiādē piedalīties invalīdiem (piemēram, šogad peldēšanā piedalījās), un izcīnīt medaļas, tad neviens arī neliegs viņiem šīs prēmijas, tur nav nekāda diskriminācija. Bet ir muļķīgi kādas citas sacensības pielīdzināt olimpiskajām spēlēm. Ir taču arī junioru, senioru u.c. sacensības, bet tās nepielīdzina olimpiskajām spēlēm vai pasaules čempionātiem. Un tad jau arī kreiļi, rudmatainie, geji, lezbietes u.c. sāks rīkot olimpiādes, vai arī tad maksāsim tās lielās prēmijas?
Kas nav vienādos
K
Tas, ka kaut kādām sacensībām ir līdzīgi nosaukumu ne vienmēr liecina par līdzīgu rangu.
Hugo
H
Tas taču ikvienam skaidrs, ka tiek diskriminēti, jo par zelta un sudraba medaļām saņems mazākas prēmijas - KAS GAN TUR VĒL KO PĀRBAUDĪT???
dainis
d
nu beiedziet, ja šiem olimpiešiem iedos naudu par zelta medaļām, tad var nepietikt nauda Kalvīša ģimenes un citu liekēžu vizināšanai pa pasākumiem.
dzeris
d
'"Paraolimpieši" (nevis"paralimpieši") tiek diskriminēti, kaut vai ar nepareizu vārda rakstību, kur nu vēl ar visu pārējo. Bet LR jau neizprot paša šā jēdziena nozīmi.
Bet
B
Bet kas tad liedz invalīdiem piedalīties olimpiskajās spēlēs, izcīnīt tur medaļas un saņemt lielās balvas? Varbūt drīz, piemēram, geji sarīkos savu olimpiādi un arī pieprasīs 100 tūkstošu prēmijas?
@
@
Kā vienmēr, vieglāk ir pa mākoņiem dzīvoties, bet reālas problēmas risināt, kas skar visus un līdz ar to pakārtoti arī invalīdus, jo par tiem parasti rūpējas fiziski veselie, tās jau ne.
....
.
Uz so jautaajumu tiesiibsargam pat Sokrats kopaa ar visiem sengrieku filosofiem nespeetu palidzet rast atbildi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas