Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Tikai nākamgad būs skaidrs, vai skolās Latvijas vēsture tiks mācīta atsevišķi

Vai Latvijas vēsture skolās tiks mācīta kā atsevišķs priekšmets, Izglītības un zinātnes ministrija izlems tikai nākamajā gadā, kad būs zināmi pilotprojekta rezultāti, otrdien Saeimas Izglītības komisijā kultūras un zinātnes komisijā pavēstīja IZM Izglītības satura un eksaminācijas centra vēstures mācību satura speciāliste, pilotprojekta vadītāja Dace Saleniece.

Pilotprojektā, kas uzsākts 2006.gada 1.septembrī iesaistītas 40 Latvijas skolu 6.-9.klases. "Pēc tam arī varēs secināt, vai ir redzamas atšķirības un vai tālāk lemt par atsevišķa mācību priekšmeta nepieciešamību," sacīja Saleniece.

Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja, Latvijas Vēstures skolotāju biedrības valdes locekle Inese Berga uzsvēra, ka, par spīti tam, vai Latvijas vēsture tiks pasniegta kā atsevišķs priekšmets vai arī tiks mācīta kopā ar pasaules vēsturi, zināšanu kvalitāte būtiski nemainīsies.

Viņa norādīja, ka nav arī nekāda pamata domāt, ka tagad skolēnu zināšanas par Latvijas vēsturi ir neapmierinošas. "Masu medijos izskanējušie apgalvojumi par nepietiekošām vēstures zināšanām nav balstīti ne uz kādiem pētījumiem. Tie ir nepamatoti apvainojumi - mēs, skolotāji, kā mācījām, tā arī mācīsim vēsturi."

Pilotprojekta laikā sākotnēji skolēni apgūst pasaules vēsturi, bet pēc tam atsevišķi Latvijas vēsturi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas