Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tikai V-Dienā. Fragmenti no JL Rīgas nodaļas kopsapulces delegātu runām 2007.gada 17.martā

Einars Repše: Būtu kļūda kļūt pielaidīgiem tikai, lai iekļūtu valdībā. Nav mūsu uzdevums iekļūt Kalvīša, vai citā pielīdzinātā valdībā. Nesteigsimies. Mūsu spēks ir principialitātē. Mūsu spēks ir līnijas skaidrībā. Mūsu spēks ir tajā, ka uz mums var paļauties un mēs neliecam muguru. Mēs esam vajadzīgi kā Jaunais laiks ar saviem ideāliem. Lai to sasniegtu, mums ir jābūt vienotiem. Mūs šķel sīkumi — katra iespaids, kā lietas darāmas. Šis jautājums no dienas kārtības ir pilnībā noņemams.

Aivars Aksenoks: Visatļautības ilūzija sāk nest pretim bezdibenim pašu valdošo koalīciju. Jaunajam laikam tagad ir jābūt pirmajās rindās. Tā ir mūsu misija. Žēl, ka nevaram piedalīties lēmumu pieņemšanā saimnieciskos jautājumos. (..) Mums tagad arī svarīgi būt vienotiem. Nekas tā nevieno, kā kopīgs darbs.

Valdis Dombrovskis: Jaunais laiks ir vienīgā partija, kas iestājas pret oligarhiem.

Kārlis Šadurskis: Tie, kas mūs nodeva, divus gadus darbosies partijā, kuras nosaukums varētu būt Es savai kabatai, bet pēc diviem gadiem viņiem būs jāiet pa politiskās aizmirstības ceļu.

Ilona Breģe: Es pārstāvu mūziķus. Runājot par koncertzāli, tā ir vajadzīga. Kāpēc mēs nevarējām izvairīties no vārdiņa «pret» un runāt par koncertzāles celtniecību citā vietā. Aicinu nelietot vārdu «pret», tad arī partijas tēls veidosies labāks.

Valdis Liepiņš: Mūsu uzdevums ir aktivizēt domes frakcijas piedalīšanos Rīgas domes sēdēs. Mums katram ir bieži tajās jāuzstājas un jākritizē. Mēs tagad esam īsta opozīcija. (..) Svarīgi norādīt uz koalīcijas finansiālajām interesēm un uzsvērt tās pakļautību oligarhu vadītajai valdības koalīcijai. Viņi grib savā ietekmē pakļaut arī Rīgu.

Sandra Kalniete: Aivaram Aksenokam būs jāsaliedē Ivara Gatera un pārējo nodevības dēļ satriektā Rīgas nodaļa. Tiem, kas iepriekš atbalstīja Ivaru Gateru vadītāja amatā, tagad būtu jājūtas neērti partijas priekšā. (..) Ar Holivudas varoņa cienīgu smaidu Gaters decembrī stāvēja mūsu priekšā un teica: «Es jūs mīlu.»

Arvīds Cellers: Klausos runas — visās viens un tas pats. Man miegs nāk un negribas klausīties. (..) Mūsu partija ir mūžīgais opozicionārs. Tas jau sāk riebt. Tauta mums ticēja. (..) Es it kā būtu par Einaru Repši, bet, ko tas dod. Mums ir fantastiska sieviete, kas varētu vadīt partiju. Tas, lai liek mums padomāt, ko darīt kongresā.

Ainārs Zābers: Ja partiju pamestu ierindas biedrs, nekas nebūtu. Taču no Jaunā laika aizgāja deputāti un pat vairāki. JL Rīgas nodaļa un frakcija nav darījusi visu, lai to nepieļautu. (..) Runāsim viens ar otru aci pret aci, nevis aiz muguras un ar masu mediju starpniecību.

Mārtiņš Zabarovskis: Mums partijā trūkst diskusijas pirms lēmumu pieņemšanas. Tagad šāda izteikšanās notiek tad, kad lēmumi jau ir pieņemti. Būtu labi, ja atklātās valdes sēdes darba kārtība būtu pieejama pirms sēdēm, lai cilvēki, kurus šie jautājumi interesē, varētu tajās piedalīties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas