Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tīra politika ir muļķības

No vecās varas partijām vienīgi Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) reitingi ļauj puslīdz droši nesaspringt par iespējamo neiekļūšanu nākamajā Saeimā. _SestDiena _tikās ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētāju Raimondu Vējoni, kurš jau gandrīz gadu ir ZZS līderis.

Kāda īsti ir Ventspils mēra Aivara Lemberga loma ZZS, vai viņš joprojām būs zaļo zemnieku premjera amata kandidāts un kāpēc tieši Lembergs tiekas ar Šķēli un Šleseru, nevis partijas oficiālais līderis? Kāpēc Vējonis uzskata, ka tīra politika ir muļķības, kāpēc ideja par mazajiem hesiem izvērtās upju postīšanā, vai zaļie ir vispār ko pasākuši, lai situāciju glābtu? Kā vērtē šobrīd ļoti aktīvo mežu izciršanu? Par ko kašķējas partijas iekšienē? Un vai nabadzīga valsts vispār var atļauties tādu greznību kā vides aizsardzība? Aktuālas atbildes žurnālā SestDiena.

Fragments no intervijas:

Visur Eiropā zaļie ir kreisi, bet jūs vairāk sevi pozicionējat kā labējos.

Mēs esam centriski labēji. Protams, tradicionāli zaļie ir kreisie un aizstāv geju parādes un visu pārējo…

Esat pret geju parādēm?

Cilvēks, protams, var izpausties, un to aizliegt nevar. Bet vai vajag iet pa ielu un reklamēt, ka esmu tādas vai savādākas orientācijas? Neesam tādu lietu piekritēji, esam par tradicionālu, normālu latviešu ģimeni. Un līdz ar to Eiropas zaļo saimē esam baltais kovārnis vai zvirbulis, jo viņiem ir grūti saprast, kāpēc tādas lietas neaizstāvam.

Vai dienu pēc vēlēšanām neatklāsies, ka notikusi kataklizma, budžeta stāvoklis ir kritisks un tāpēc jāīsina viss pēc kārtas?

Šīs valdības uzdevums ir nodefinēt pamatciparus attiecībā uz budžetu. Izvērstā veidā tas būs jāpieņem jaunajai Saeimai, bet galvenajām lietām izdevumu sadaļā jābūt skaidrām.

Vienotības līderis Ģirts Valdis Kristovskis ir rosinājis diskusiju par iespējamo pensiju samazināšanu. Kā jūs uz to skatāties?

ZZS iestājas pret pensiju samazināšanu, jo, kopumā ņemot, tās ir mazas.

Tad pēc vēlēšanām nekādu brīnumu nebūs?

Nevajadzētu būt.

Tagad SestDienu pērciet visu nedēļu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas