Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Titavs: Ēlertes lielākā problēma ir slepenība

Bijušās laikraksta _Diena _galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes lielākā problēma ir slepenība, uzskata no partijas Jaunais laiks (JL) izslēgtais Dans Titavs. Arī apvienībā Vienotība, kurai S.Ēlerte grasās pievienoties_ _ar saviem domubiedriem, izskanējusi vēlme uzzināt, kas ir šie cilvēki.__

"Mēs neredzam, kas tie par cilvēkiem, kas stāv aiz viņas. Es uzskatu, ka tā politiku neveido. Viņa vienmēr ir iestājusies, ka politikai ir jābūt atklātai, bet tagad ir kaut kāda grupa, kas nav sabiedrībai zināma. Man gribas zināt viņu politisko kredo," intervijā Neatkarīgajai saka D.Titavs.

Uz minējumu, ka varbūt nekādas grupas nav, viņš norāda, ka tam pat nav tik lielas nozīmes. Galvenais esot naida apslāpēšana un politiskās līnijas izstrāde. Nevarot saprast, kāda šī līnija ir. "Ir lata devalvācija vai nav lata devalvācijas? Esot jāuzraksta kāds stāsts Latvijai. To stāstu vajag realizēt, nevis uzrakstīt," komentē D.Titavs.

Uz jautājumu par to, ka viena no versijām par viņa izslēgšanu no partijas ir tas, ka viņš ar Edgaru Jaunupu nav varējuši "sadalīt ietekmi pār priekšvēlēšanu kampaņai paredzēto naudu", D.Titavs konkrēti neatbild. "Es strādāju Latvijas eksportētāju un investoru klubā. Man ir ļoti laba alga un interesants darbs. Tas ir tas, kas mani interesē," atbildot uz šo jautājumu, saka D.Titavs un turpina: "Var jau domāt, ka politiķi to vien domā kā nopelnīt naudu, bet ir citi veidi, kā to var daudz efektīgāk izdarīt. Nauda neviena normāla cilvēka vērtību skalā nav pirmajā vietā. Ir citas vērtības, kas cilvēka dvēselei daudz svarīgākas."

Viņš intervijā vairākkārt norāda uz nepieciešamību vienoties un diskutēt bez nauda un strīdiem, jo "naids ir pilnībā nepieņemams". Viņaprāt, naidu kurina visi. "Vai tas ir Aivars Lembergs, kurš par ienaidniekiem pasludina vienu, otru, trešo. Sauc par šakāļiem vai vēl kā. Tā ka... naids jau ceļas sabiedrībā. Sabiedrība arī ir savstarpēji naidīgi noskaņota. Naids pret ierēdņiem, kas saņem algu, nav radošs. Es saprotu, ka valsts funkcijas ir jāsamazina, bet nevar cerēt, ka algu samazināšana ir vienīgais veids, kā uzlabot valsts pārvaldi. Neo popularitāte mani ļoti biedē. Ja tas būtu reāls cilvēks, nevis kāds elektronisks tēls, tad uz šā naida viļņa viņš iegūtu ļoti nopietnus atbalstītāju procentus," klāsta D.Titavs.

Viņš arī pauž viedokli, ka partijām ir jāsēžas pie viena galda ar uzņēmējiem īpašnieku līmenī. Jārunā ar biznesmeņiem, kuriem ir nauda un vēlme kaut ko darīt. "Tikai Latvijas uzņēmējs – īpašnieks ir tas, kas šeit var investēt un kaut ko darīs. Ir jāsaprot, ka Latvijā vienīgais saimnieks var būt Latvijas tauta. Neviens cits mūsu vietā mūs nesapratīs. Protams, mums jāpiesaista ārzemju investīcijas un pieredze, bet pamatā jābūt Latvijas uzņēmējiem. Mums ir izstrādājies mīts, ka Latvijas uzņēmējs jau a priori ir sliktais," saka politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas