Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

TM rosina liegt medijos pārpublicēt kriminālprocesu materiālus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
asterix
a
ņemot vērā to, ka parasti mediji izkliedz to, kas ir izdevīgi, daudziem cilvēkiem tā var sačakarēt dzīves. no dzīves zinu vairākus piemērus, kad par arestu vai apsūdzības uzrādīšanu ir milzīgas publikācijas, bet par attaisnošanu vai lietas izbeigšanu nekā. runa jau ir par to, ka mūsu žurnālisti vispār neievēro kriminālprocesa likumu, kas aizliedz publicēt aizdomās turamā vārdu un bildi, bet no otras puses, kur tad viņi to info dabūn? no tiem pašiem pērkamajiem poličiem, kuriem ir izdevīgi tas, lai kāds cilvēks tiek nomelnots. palasot, kādā veidā diena raksta par pāris procesiem, vismaz man ir radies iespaids, ka te atsevišķi cilvēki, sagrābstot pa malām tenkas, izliekas par prokuroriem un ietekmē tiesu. tādēļ es esmu par to, lai nepublicētu. mums jau nav linča tiesa, bet itkā tiesiska valsts...
anonīmais šakālis
a
anonīmais » anonīmais šakālis 09:12 redzi, draudziņ! Tu pat komentārus neesi gatavs parakstīt ar savu vārdu un uzvārdu, bet gribi, lai citus sabiedrības acīs padara par noziedzniekiem vēl pirms tiesa ir vispusīgi vērtējusi lietas apstākļus. ----------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------------------------------ Redz, ko es gribu, varu pateikt pats, nevajag man piedēvēt to, ko nekad neesmu teicis, kā piemēram, ka vajag padarīt kādu par noziedznieku! Pirmkārt, persona par noziedznieku padara sevi pati, tajā brīdī, kad pastrādā noziegumu. Tiesa tikai izvērtē notikušo un dod savu atzinumu, bet nemaina notikušo un nepadara personu par noziedznieku. Nevainīguma prezumcija paģēr neuzlikt sodu vai neierobežot tiesības bez izmeklēšanas un tiesas, bet nekādā gadijumā neaizliedz trešajām personām par šo izteikt savu viedokli - zagli saukt par zagli vai slepkavu par slepkavu! Pēc Jūsu loģikas sanāk (un tāds absurds jau ir noticis Latvijas tiesu praksē), ka cietušais nedrīkst iet uz policiju rakstīt iesniegumu pirms tiesas sprieduma, jo tādā veidā pārkāps nevainīguma prezumciju attiecībā uz aizdomās turamo, kurš varēs sūdzēties par apmelošanu, jo tiesas sprieduma, ka viņš ir zaglis, taču nav un nav vēl pat kriminālprocesa!!!
ZBL
Z
Haritonova pastnieku partija gatavu kārtējo Latvijas "glābšanas" likumu.
Alla
A
no 14 gadu vecuma iestaajas kriminalatbildiiba, starp citu. liidz ar to, nesaprotu, kaapeec satraucies par lieciibu publiskoshanu, ja taa notiek atklaataa tiesas procesaaa
rufo
r
Galīgajās detaļās nu tiešām nevajag iedziļināties, jāpaseko par ētisko, nekopējot amorālu rīcību, vienkāršāk, būsim cilvēcīgāki par tiem kas varas gaiteņos izceļas ar stulbumu !!!
dzeris
d
Par nepilngadīgajiem vispār neiet runa, bet tas, tomēr, vairāk žurnālistu ētikas jautājums.
T
T
Arī šodien ,, Dienā'' var lasīt 14 gadīgas meitenes liecību citēšanu. Tas ir nenormāli!! Te nevar būt nekāda runa par žurnālistu pareizu rīcību. Tā ir nelikumīga preses rīcība.
T
T
Arī šodien ,, Dienā '' varam lasīt 14 gadīgas meitenes liecību citēšanu. Tas ir neneormāli !!!! un , protams, nelikumīgi no jebkura viedokļa.
Džerim
D
Kļūdījos - TM ierosinājums
zoss
z
Neesmu gan nekads fanats vienai vai otrai pusei, bet Stepanova intervija klubaa, viss skaidri pateikts.
dzeris - T
d
Sabiedrības labums, ja informācija ir pieejama un zināma, tāpat komentēta no daudziem viedokļiem, daudz lielāks, nekā tas ļaunums, ko var nodarīt kādu advokātu publicēta tendencioza informācija. Vislielākais ļaunums ir nevis informācijas angažētība un dažāda interpretācija, bet tās neesamība vispār.
Džerim
D
Jūsu komentāri parasti ir ļoti sapratīgi, bet ne šoreiz.. Ar preses palīdzību ,, viedokli'' var radīt tādu kādu vēlas un no , starp citu ietekmējas arī tiesa .Lai gan tiesai nevajadzētu pakļauties ietekmei no preses, bet tā tomēr ir!!!! Likumīgs un pamatots ir G.B. priekšlikums.
T
T
Neapšaubāmi, ka publicējot kr. materiālus,iespējams radīt ,, vajadzīgo'' viedokli un ietekmēt lietu. Ir lietas, kurās pat iekšlietu ministrs izteicies, kam būs jāatbild , kam ne, lai gan to lemj tiesa. Ļoti saprātīgs un likumīgs ierosinājums. Par to preses brīvību - domāju, ka nevienam tas nav noslēpums, ka arī daži advokāti ar savu paziņu žurnālistu palīdzību ,, veido pareizo'' viedokli par pretējo pusi lietā.
dzeris
d
Mēģina ierobežot preses brīvību un sargāt savējos, bet gudri žurnālisti izeju atradīs vienmēr, nekas nesanāks.
yyhu
y
ww,,,,ggg njdeeewwwjj

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas