Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TM tapušas ētikas vadlīnijas amatpersonām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Segliņš, oranžā banda un tiesneši. Tie taču nav savienojami jēdzieni ar ētiku..
Karamba
K
Gribētos gan redzēt kaut vienu seju ,kas " uzkāpjot uz vadlīnijas" nosarkst, atvainojas un atkāpjas no amata :) Ētika latvju valsts izpratnē sākas tikai pēc kādas eiropas tiesas sprieduma 17- tajā instancē, pieņemta pēc gadiem 15 :) Vēl būtu interesanti, kas šo sviestu sacerēja un cik nodokļu naudas iztērēts :)
Didzis
D
Man ļoti gribētos zināt, kas šos priekšnoteikumus izstrādājis, jo tie izklausās pēc pēdīgā stulbuma. "politiskā amatpersona nedrīkst savu darba laiku izmantot partijas lietām." - tas kāds staļinisms domāts, ka ministram, deputātam vai parlamentārajam sekretāram, ministra padomniekam ir valdes sēdēs, partiju frakciju sēdēs jāpiedalās pa nakti? "amatpersonas padotībā esošu iestāžu biežākiem apmeklējumiem" - kārtējs stulbums. Varbūt par daudz ministri komunicējas ar parastajiem darba cilvēkiem? "piesardzība jāievēro, publiski paužot uzskatus par to politisko amatpersonu, kuras padotībā pārvaldes amatpersona atrodas, lai neietekmētu iespējas sadarboties ar politisko amatpersonu" - antidemokrātisks, stagnatīvs stulbums. Tieši brīva izteikšanās Latvijā ir jāveicina, ne jāapkaro. Īsi sakot - šīs valdīnijas kopumā ir mēsls. Jāievēro likums, nevis jācep visādas ētikas valdīnijs. Šis izteikums ir apzināti vai neapzināti maldinosš - "Pašlaik likums nedefinē valsts civildienesta politiskās neitralitātes principu, bet tikai paredz, ka ierēdnim neatkarīgi no savas politiskās pārliecības jābūt lojālam likumīgai valdībai." Likums jau kopš uzrakstīšanas paredz politiskās neitralitātes principu ierēdņa rīcībā. To daži ievēro, daži ne. Bet visas šīs likumdošanas iniciatīvas saistībā ar "politisko neitralitāti" ir acīmredzama situācijas nepārzināšana un tuvredzība. Dvēselē katram iestādes vadītājam tāpat neielīdīsim. Tāpēc drīzāk vajadzētu otrādi - ja jau desmit gados nespēja panākt, kad pat tas bija paredzēts disciplinārsodu noteikumos, ka vadošie ierēdņi nav politisku partiju biedri, tad vajag rīkoties pretēji un ļaut veidot civildienestā partejisku karjeru. Vismaz būs vairāk atklātības un vairāk atbildības.
Berta
B
Varu aizsūtīt visus šiem nepieciešamos jau sen pieņemtos ētikas kodeksus, - nebūs velti jāsasprindzina jau tā trūcīgā pelēkā smadzeņu viela.
zvirbulēns
z
:))) P.S. Tev nebūs ar ordeņiem apkārties - tais līnijās ir šāda līnija?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas