Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Totalitārisma seku dokumentēšanas centru vadīs Zinta Ābola

Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) vadītāja būs Zinta Ābola, trešdien, tiekoties ar TB/LNNK frakcijas deputātiem sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora vietnieks Uldis Dzenītis.

Jau ziņots, ka TSDC vadītājs Indulis Zālite ir paziņojis, ka gatavojas atstāt šo amatu, kurā vēl varētu strādāt aptuveni mēnesi. I.Zālīte TSDC vada kopš 1992.gada un tikpat ilgi centrā esot strādājusi arī Z.Ābola.

TSDC ir SAB padotības iestāde. Uz SAB telpām TSDC darbinieki pārcelsies pēc tam, kad būs beidzies tā telpu nomas līgums Rīgā Šķūņu ielā, kas ir noslēgts līdz nākamā gada 1.martam. U.Dzenītis informēja, ka TSDC turpinās pildīt visas tā likumā noteiktās funkcijas. Daļa arhīva materiālu, kas nav saistīti ar TSDC funkcijām, piemēram, Latvijas kompartijas materiāli, biedru uzskaites dokumenti, tiks nodoti Latvijas Valsts arhīvam. Taču VDK kartotēkas tiks glabātas SAB telpās un TSDC sniegs valsts institūcijām visu nepieciešamo informāciju gadījumos, kad jākonstatē, vai personas, uz kurām attiecas likuma ierobežojumi, nav bijušas saistītas ar VDK.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas