Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TP arī priekšlikumi par papildus naudu kultūrai un sabiedriskajiem medijiem

Strādājot pie likuma „Par valsts budžetu 2010. gadam” Tautas partijas frakcijas deputāti šodien iesnieguši savus priekšlikumus likuma 2. lasījumam.

TP uzskata, ka nedrīkst atteikties pašvaldībām garantēt ieņēmumus no iedzīvotāju ienākuma nodokļa pilnā apmērā, tāpēc deputāti ir sagatavojuši priekšlikumus, kas liek atgriezties pie līdz šim īstenotās prakses, garantējot pašvaldībai budžetā paredzētos ienākumus.

Deputāts Vents Armands Krauklis iesniedzis priekšlikumu, kas paredz pārdalīt autoceļiem piešķiramo dotāciju par labu pašvaldībām kā tas paredzēts arī valdības deklarācijā.

Savukārt deputāts Māris Ārbergs sagatavojis priekšlikumu, kas ļautu pašvaldībām aizņemtiem finansējumu, lai varētu pabeigt iesāktos infrastruktūras objektus. Tāpēc deputāts rosina palielināt valsts garantētā aizņēmuma kopējo palielinājumu līdz 10 miljoniem latu.  

Frakcija sagatavojusi priekšlikumu, kas paredz par 300 000 Ls samazināt finansējumu Valsts kancelejai, likvidējot funkciju dublēšanos ar Tieslietu ministriju. Ietaupītos līdzekļus frakcija rosina novirzīt Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku organizēšanai. Viens no priekšlikumiem arī paredz par 300 000 Ls palielināt dotāciju Valsts Kultūrkapitāla fondam, samazinot finansējumu Tiesībsarga birojam.

Tautas partija uzskata, ka valdības vēlme samazināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu par apgādībā esošajām personām ir sociāli netaisnīga, un no tās būtu jāatsakās. Lai saglabātu nemainīgi budžeta ienākumu daļu, deputāti rosina atgriezties pie iepriekšējās iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes. Priekšlikums paredz, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja mēneša neapliekamais minimums ir 35 Ls un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums par apgādībā esošu personu – 63 Ls mēnesī.

Divi no frakcijas priekšlikumiem paredz palielināt valsts dotāciju Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas darbības nodrošināšanai. Deputāti iesnieguši priekšlikumu, kas uzdod „Latvijas radio un televīzijas centram” ieskaitīt budžetā 3 300 000 latu no centra neizmaksātās peļņas. Iegūtie līdzekļi ļautu palielināt dotāciju Latvijas Radio par 1 000 000 Ls un Latvijas Televīzijai – par 2 300 000 Ls. Savukārt cits frakcijas priekšlikums paredz samazināt Saeimas budžetu par 100 000 Ls, ietaupītos līdzekļus novirzot Latvijas Radio.

Frakcija arī  uzskata, ka nav nepieciešams vēl vairāk palielināt finanšu ministra pilnvaras, lai ministrs operatīvi varētu pieņemt lēmumus.

Frakcija iesaka vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut Latvijas Banku, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Finanšu un kapitāla tirgus komisiju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas