Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TP ģenerālsekretārs jaunās partijas uzskata par "pavasara purkšķīšiem"

Tautas partijas (TP) ģenerālsekretārs Aivars Tiesnesis uzskata, ka šābrīža salīdzinoši zemie partijas reitingi lielas briesmas nerada. "Paskatos ar humoru. Šajā brīdī, var teikt, TP reitings ir kāpis par 120%. Bija 1,6 - tagad ir 1,9. Nopietni sakot, tas parāda attieksmi pret tiem, no kuriem kaut ko gaida, no kuriem prasa valstisku atbildību," viņš saka intervijā Latvijas Avīzei (LA). Latvijas faktu februārī veiktā aptauja liecināja, ka par TP balsotu vien 1,6% Latvijas pilsoņu, ja Saeimas vēlēšanas notiktu tagad. Mēnesi vēlāk atbalsts palielinājās līdz 1,9 %.

TP pārstāvis uzskata, ka Latvijas nelaime ir daudzās sīkās partijas. Viņaprāt, normāli būtu, ja Latvijā pie varas būtu divas lielas partijas.

"Normāli te būtu divas lielas partijas kā daudzviet Eiropā plus vēl ļoti specifiskas pārstāvniecības - piemēram, zaļajiem. Kad vieni lielie veidos budžetu, biznesa vidi un sasniegs noteiktu līmeni, tad pie varas varētu ierasties otri un sākt atkal tērēt. Tad izpaliktu drausmīgais moments, ka mēs dalām un dalām amatus vakaros slēgtās telpās, lai "paēdis" katrs daudzo partiju frakcionārs. Vai kā pašvaldībās, kur 11 deputātiem gadījies iekļūt no 11 listēm."

Viņa teiktais Latvijas Avīzei ļauj secināt, ka TP nesatrauc partijas, kas dibinātas pēdējā laikā. A.Tiesnesis uzskata, ka viņi nokavēja brīdi, kad varēja kļūt par alternatīvu esošajai varai, un gūt vēlētāju uzticību. Aktīvi vajadzējis rīkoties uzreiz pēc lietussargu revolūcijas, bet šobrīd sanākuši vien "pavasara purkšķīši".

"Bija nosacījumi, ka augša vairs nevar un apakša vairs negrib pa vecam. Ja atrastos valstiski domājoši, spējīgi cilvēki, kas aicinātu saliedēties, es tābrīža partijai patiešām būtu noticējis - kā konkurentiem, ko vērts ievērot. Sakrita laiks, vieta un īstais brīdis, kad parādīties, teiksim, ar ēnu kabinetu, kurš dotu sabiedrībai vērtējumu - draugi mīļie, šis process ir vadāms citādi, nekā līdzšinējie pīlāri to darījuši. Pašreizējie politiskie jaunveidojumi ir tādi kā izlēcieni, pavasara purkšķīši."

Komentējot TP reklāmas kampaņu, kas aicina sabiedrību būt aktīvākai un stāties partijā, TP ģenerālsekretārs ir pārliecināts, ka tas palīdzējis piesaistīt cilvēkus arī citām partijām, piemēram, Sabiedrība Citai politikai. Tā viņš atbildēja uz žurnālista norādīto, ka citās partijās vēlas iestāties vairāk cilvēku, nekā TP.

"Ko darīsi, bet, redz, viņam arī esam "nopelnījuši". "Uzņēmēju" partijā politisko laboratoriju taisot Augusts Kūraus. Kas viņš bija? TP ģenerālsekretārs. Ulmaņa kungs bija apolitisks, bet kas notika, kad uzkāpa kalnā Himalajos ar vadošiem mūsu partijas biedriem? Skola rokā, nolēma kāpt "Jaunlatvijas" kalnā! "Oranžie" nemaz nav tik nevainīgi un pūkaini, kā izskatās! Mēs strādājam tālredzīgi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

TP vēlēšanu kampaņu sāk ar aicinājumu stāties partijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas