Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TP kultūras ministra kandidāts Dālderis tomēr stājas partijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AA
A
:(( mja, ko tad Tu šajā portālā dari?
maxis
m
Kas nez sodījis Latviju ar bābām kā veči (Demakova) un večiem kā bābām (visa TP ministru plejāde)?
lasītāja
l
hmm, laba diskusija! Prieks palasīt.
Juzis
J
Demakovas un Paula (kā "politiķa") rekomendācijas ir tikai ar mīnus zīmi. Pie rakstiem par Grūtupa nesen izdoto grāmatu "Observators" risinājās diskusijas par inteliģences kolaboracionismu. Konkrēta izvēle daudziem kultūras darboņiem pirms pavisam neilga laika - būt vienam no TP pozitīvistiem un Demakovas pielīdējiem vai nebūt. Situācijā, kurā atteikšanās ar NEKO nedraud. Bet pat šodien vēl atrodas tik dīvaini cilvēki kā Ērglis un Dālderis, kuriem taukmuļu pasviests kumoss liekas gana labs, kaut no viņu rokas pat godīgs suns vairs maizi neņem.
zvirbulēns
z
KO DARĪT? ---------------- Pirmkārt, atmest domu - lāpīt pasauli. Otrkārt, padomāt par sevi, atrast nodarbi, kas rada prieku. Treškārt, būt atvērtam un gaišam, kontaktēties tik ar cilvēkiem, kuri rada prieku (viņi uzrodas paši no sevīm, viņi mak klusi pieklauvē pie tavām durvīm) . P.S. Šis laiks ir vienkārši jāpārlaiž, te neko nav iespējams grozīt :))) P.S. Multenīte laba. :)))
AA
A
Un par to Jūsu jauko piemēru - ko tādu esmu reiz sarīkojis. Protams, ne tādā līmenī :)) Mani pēc tā piespieda uzrakstīt atlūgumu. Ar paceltu galvu uzrakstīju - pats lepns un laimīgs, un brīvs. Taču, "izvirtība, tauki, vara, prostitūcija, liekulība, īsāki sakot visa samaitātība vienkopus" tikai nopriecājās, ka ir tikuši vaļā no viena acīs lēcēja. Viss. Ar vienu vienpersonisku izlēcienu neko nepanācu. Jautājums, kā izdarīt, lai visi rīkotos līdzīgi?
AA
A
par citu tēmu. Jūs man kādreiz ieteicāt izlasīt Financialis rakstu: "Kāpēc ir nelaime valstī? vai Visu varu vidusslānim!" Izlasīju - likās ļoti aizraujošs. Tagad izlāsīju Jūsu komentārus, citēju: "Varbūt tas tādēļ, ka Jūs mīlat cilvēkus, bet man palielākai daļai viņi riebj, varbūt tas tādēļ, ka Jūs cilvēkos redzat tikai gaišo, bet es viņos redzu nelietību, gļēvumu, mantkārību, egoismu, padevību, pielīšanu, liekulību, melus, viņu plaši atvērtās mutes, kuras grib tikai rīt, rīt un rīt, viņu tukšos vēderus, kas atņēmis viņiem prātu, padarījis viņus par vergiem." It kā nesakarīgi savilku kopā, bet man patiešām ļoti interesanti būtu zināt Jūsu domas - KO DARĪT?
zvirbulēns
z
Reti, bet tomēr, šad tad iegriežos operā, un ko es tur redzu? Es redzu pirmajās rindās sēdošo latslāvijas eliti un mūziķus. Skatoties uz pirmajiem, neko daudz neieraudzīsi - izvirtība, tauki, vara, prostitūcija, liekulība, īsāki sakot visa samaitātība vienkopus. Skatoties uz mūziķiem aina citāda. Nogurušas sejas, viegls nīgrums, domas, kas kavējās kur citur, pie mājām, bērniem, citiem darbiem, nepacietība un absolūts prieka trūkums. Un tad es domāju, nu gan trakums, nu kādēļ šie inteliģentie cilvēki mūziķi vispār spēlē, kā viņi vispār var spēlēt salašņām, kas sanākuši un ieņēmuši labākās vietas, turklāt par baltu velti, ar operas Žagara viņiem dāvātajām brīvbiļetēm (ielūgumiem). Bet spēlē, spēlē. Pašcieņas trūkums, vergi. Ja viņi būtu brīvi gari, tad viņi taču izdomātu veidu, kā uztaisīt vienu kārtīgu traci. Kas viņiem liegtu to prieku Latvijas proklamēšanas gadskārtajai par godu sarīkotajā koncertā (šajos koncertos nav tauta, visa zāle pilna ar eliti) pēc pirmajām taktīm visiem kā viens piecelties un pārtraukt koncertu, pasakot : "dāmas un kungi, diemžēl vairāk Jūs neko nedzirdēsiet tā vienkārša iemesla dēļ, ka mūsu aldziņas šet ir tik lielas, ka vairāk par dzirdētajām taktīm, mēs Jums nevaram atskaņot". Bailes. Pašcieņas trūkums. Gļēvulība. Jā, tās viņus tur. P.S. Sanāca gari, neskaidri un slikti, taču domu, ceru, ka saprati. :)))
haha
h
tieši to - kraut vagonus mūzķiem TPisti arī piedāvā, jo vervē savai zagšanas poltikai. Dālderis tiek aicināts kā TPistu Krāvējs, diemžēl viņš vēl to neapzinās :(((
haha
h
anglosaxi, tava demagoģija ož. Labāk, lai spēlē kāzās, bērēs un kristībās labiem latvju cilvēkiem, nevis pēc TPistu pasūtījuma ierunā šizo rūllīšusTV un tādā veidā "izdzīvo". Zini, ja kāzās un bērēs viņi ir un paliek profesionāļi, pat ja saucās haltūra, tā tas ir visos laikos bijis, ka mūziķi to dara, bet TPistu šovos viņi patiešām vairs NAV profeisonāļi, bet tikai politiskas marionetes, pilnīgi bez kādas saistības ar profesiju. To anglosaxis piedāvā kā jau demakovists
zvirbulēns
z
Man Tev jāteic viena lieta, man Tavi komentāri arvien ir patikuši, jo caur tiem var just kultūras klātesamību, pat zināmu gaišumu, kaut daudzos jautājumos mūsu domas ir diametrāli pretējas. Varbūt tas tādēļ, ka Jūs mīlat cilvēkus, bet man palielākai daļai viņi riebj, varbūt tas tādēļ, ka Jūs cilvēkos redzat tikai gaišo, bet es viņos redzu nelietību, gļēvumu, mantkārību, egoismu, padevību, pielīšanu, liekulību, melus, viņu plaši atvērtās mutes, kuras grib tikai rīt, rīt un rīt, viņu tukšos vēderus, kas atņēmis viņiem prātu, padarījis viņus par vergiem. P.S. Par operas muziķu nožēlojamo stāvokli esmu lietas kursā, taču šāds stāvoklis tur tādēļ, ka viņi nav vienoti savās prasībās, tādēļ, ka viņi katrs atsevišķi trīc par savu vietiņu, ka viņi viens otram ir gatavi rīkle pārgriezt, lai tik spētu saglabāt vietu orķestrī, intrigas, gulta, pielīšana priekšniekiem, utt., utt.. Un te tas lielais jautājums - vai šādi cilvēki būtu žēlojami, vai viņi vispār ir cilvēki ?
anglosaxis
a
Vēl varu paskaidrot, ka, lai profesionāls mūziķis varētu būt "formā", viņam ikdienu daudzas stundas jāvingrinās. Viņš nevar brīvajā laikā piepelnīties, kraujot vagonus. Ja gribam dzirdēt augstvērtīgu mūziku, šis darbs ir jāapmaksā vismaz tā, lai mūziķa bērni nemirtu badā. Un tas ir viens no daudzajiem kultūras ministra pienākumiem.
anglosaxis
a
Nē, zvirbulēn, Tu reiz biji aprakstījis savu saimniecību, un man par Tavu saimniekotprasmi bija patiesi liels prieks. Un es to augstu novērtēju. Taisnība, ka kultūru nevar vadīt, bet kultūrai var palīdzēt pastāvēt un izdzīvot. Un vari man noticēt, es par kultūru varu spriest, jo daudzus gadus esmu darbojies tajā. Zinu, kā jūtas profesionāls mūziķis, kad, lai izvilktu dzīvību, viņam jāspēlē kāzās, bērēs, banketos un vēl vakarā operas orķestrī. Un Dālderis jau nu to zina. Un arī Demakova zināja, patīk jums tas vai nē.
zvirbulēns
z
Kultūru nevar vadīt, mīlestību nevar vadīt, svešas domas nevar vadīt, tur tas trakums. Ja kultūra tiek vadīta, tad ar kultūru ir cauri, tā pazūd kā nebijusi, to noēd vara, kas realizē vadīšanu, sākās korupcija, negodīgums, kultūras pagrimums. Vadīta kultūra no kultūras pārvēršas par ideoloģiju - meliem, bet meli sabendē visu, nokauj kultūrai raksturīgo brīvo garu, cilvēkus pārvērš par vergiem. P.S. Cik labi es saimniekoju, Tu nezini, tas ir Tavs pieņēmums. Tiesa, es saimniekoju ar prātu un mīlestību, var teikt kulturāli, bet kur kultūra, tur prieks, gandarījums, brīvība un radošs process. :)))
J.Biotops
J
Piemērus tam, ka kultūra pastāvējusi bez kultūras ministrijas, vēsturē var atrast cik tik vajag. Pat plaukusi un ziedējusi reizēm, bet neesot iznīkusi arī dikti smagos apstākļos, nu kaut vai dīpīšu nometnēs pēc kara un vēlāk trimdā. Par zvirbulēnu, kam šoreiz pilnībā piekrītu – novērots, ja kaimiņu saimnieks zirgam izbaro labas auzas, nevis driģenes, pēc dienas zvirbuļi čiepst pavisam sakarīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas