Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

TP: Latvijas Bankai jāsamazina administratīvie tēriņi līdz kaimiņvalstu līmenim

Šobrīd valdība, veidojot nākamā gada budžetu, rūpīgi izvērtē katru iespēju ekonomēt līdzekļus. Administratīvie izdevumi tiek drastiski samazināti. No daudzām iepriekš veiktām funkcijām valsts nākamgad būs spiesta atteikties. Valdība to dara, jo apzinās, ka alternatīva ir tādi sabiedrību un tautsaimniecību ilgtermiņā negatīvi ietekmējoši lēmumi kā sociālā budžeta samazināšana un nodokļu palielināšana.

Saspringtajā situācijā, kad budžeta veidošanas gaitā tiek meklēta katra iespēja, lai nebūtu jāķeras pie šādiem līdzekļiem, malā nevar palikt arī tādas iestādes, kurās iespējamā līdzekļu ekonomija ir acīm redzama, pauž Tautas partija paziņojumā.

Partija norāda, ka Latvijas Bankas administratīvās izmaksas vienmēr ir bijušas pašas lielākās Baltijas valstu starpā. Arī pagājušajā - 2008.gadā, tās bijušas nesamērojami lielākas kā kaimiņvalstīs. Ja Igaunijas centrālas bankas administratīvie izdevumi bijuši 11,49 miljoni latu, Lietuvas 16,95 miljoni latu, tad Latvijas Bankai šī pati izdevumu sadaļa veidoja 27, 48 miljonus latu, min TP. Aprēķini apliecina, ka vienam Latvijas iedzīvotājam Bankas administratīvie izdevumi izmaksā 12,10 latu iepretim 8,57 latiem Lietuvā un 5,04 latiem Igaunijā. Tas parāda būtiskas ekonomijas iespējas, uzskata TP.

TP aicinājusi Latvijas Bankas amatpersonas nekavējoties samazināt centrālās bankas administratīvos izdevumus līdz Baltijas valstu vidējam līmenim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas