Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

TP: ministriju skaits ir tikai daļa no plāna

“Ja piektdien būs vēlmes atkāpties no plāna, mēs atkal būsim pirmdienas statusā. Jebkura atkāpe nepildīs vakardienas prezidenta un premjera vienošanos,” intervijā Latvijas radio paziņoja Tautas partijas pārstāvis Edgars Zalāns. Koalīcijas partneri vienojušies līdz piektdienai sniegt atbildi, vai tie piekrīt TP plāna īstenošanai.

Tomēr E.Zalāns informēja, ka ministriju skaita samazināšana ir tikai daļa no plāna, savukārt pārējais vēl tikai top un pagaidām ar to nav iepazīstināts arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. E.Zalāns informēja, ka rīt partija vēlētos satikties ar Valsts prezidentu. “Jāsaprot, ko nozīmē termiņš – nekavējoties,” teica E.Zalāns, atsaucoties uz prezidenta vakardienas paziņojumu. Neizpratni par "nekavējoties" šorīt intervijā Latvijas televīzijā pauda arī tēvzemiešu līderis Māris Grīnblats.

Diena jau rakstīja, ka Valsts prezidents V.Zatlers vakar paziņoja, ka labākais valsts pārvaldes reorganizācijas plāns ir Tautas partijas piedāvājums un par to viņam ir izdevies pārliecināt arī premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC). TP iepriekš publiskojusi piedāvājumu izveidot Latvijā 11 ministrijas, to vidū jaunu – attīstības ministriju.

E.Zalāns gan stāstīja, ka plāns ir daudz plašāks un ministriju skaita samazināšana ir tikai viena tā daļa. Plāns vēl neesot gatavs un sabiedrībai vēl nav publiskots. Īpaši svarīga plānam būs ekonomiskā sadaļa, ar ko rīt “galvenajos vilcienos” tikšot iepazīstināts V.Zatlers. Sadaļa būšot pabeigta līdz nākamās nedēļas sākumam. Tas būs līdzeklis, lai atrisinātu krīzes situāciju, vien uzsvēra E.Zalāns, taču nepaskaidroja, kādus pasākumus tas ietvers.

“Šonedēļ koalīcijai ir skaidri jāparāda, vai tā spēs vai nespēs vienoties. Ja nespēs, nonāksim ātrāk pie jaunas valdības, mūsu plāns tik un tā būs spēkā, protams, ja mēs valdībā būsim. Varbūt cilvēki gaida, ka jau šodien būs jauna valdība, bet šobrīd tas tā nav noticis, tāpēc ir jāspēj tiem koalīcijas spēkiem šobrīd sagrupēties un reorganizācijas modeli tiešām realizēt, nosakot konkrētus termiņus, lai sabiedrība uzticētos tam, ko valdība dara.”

E.Zalāns neapstiprināja, vai TP varētu piekāpties strādāt Jaunā laika premjera vadībā, gadījumā, ja būs runa par jaunu valdību.

Viņš izklāstīja, ka TP, sastādot plānu par ministriju reorganizāciju, vadījusies pēc viena principa - līdzīgos apvienot un likt kopā tos, kas viens otru papildina. “Un tam pašam principam būtu jābūt politiskajā sadalījumā, jo ir ministrijas, kurām ir jāstrādā kopā vienā gultnē un nav labi, ka ir partiju tipa diskusijas, ir jābūt vienotai politiskajai platformai. Varbūt ne normālā laikā, bet tādā, kā tas ir šobrīd. Nevar sākt diskusijas par to, kur jārīkojas ir ātri,” pārliecināts TP pārstāvis.

TP piedāvājumā iecerēts veidot jaunu attīstības minstriju. E.Zalāns pauda uzskatu, ka desmit gadu laikā par attīstību tikai esot runāts, bet reālas darbības nav bijis. “Uzskatu, ka bez attīstības ministrijas mēs vispār tālāk nevaram virzīties. Attīstība nav tikai vārds, mēs par to runājam, bet praktiskas darbības nav, katra ministrija dara kaut ko atsevišķi.”

"Attīstības ministrija, acīmredzot, ir vajadzīga ilgtermiņa plānojumam, ne tikai īstermiņa problēmu risināšanai," jaunas ministrijas veidošanai piekrita arī premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). To viņš sacīja intervijā LNT.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas