Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

TP no Godmaņa gaida iniciatīvu par koalīcijas paplašināšanas sarunu sākšanu

Tautas partija (TP) aicina sākt sarunas par paplašinātas koalīcijas veidošanu, bet iniciatīvu sarunu sākšanai vēlas sagaidīt no premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC), žurnālistiem pēc TP valdes sēdes pirmdienas vakarā sacīja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Uz jautājumu, kāpēc TP pati neuzņemas sākt sarunas, Segliņš atkārtoti atbildēja, ka viņš nav koalīcijas vadītājs un tā ir premjera kompetence.

Segliņš atkārtoti apstiprināja, ka TP pašreizējo koalīciju uzskata par rīcībnespējīgu, tomēr pauda pārliecību, ka nekādā gadījumā nedrīkst virzīties uz valdības gāšanu, pirms nav izveidota jauna. "Jārunā par jaunu valdību, plašāku koalīciju, bet nekādā gadījumā nevar nogāzt un tikai tad domāt, ko darīt," viņš uzsvēra.

TP līderis teica, ka valdības galvenie uzdevumi pašlaik ir valsts pārvaldes restrukturizācija, ministriju reorganizācija, par kuras pareizāko variantu viņš uzskata TP piedāvāto modeli, turklāt Godmanim ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (Zaļo un zemnieku savienība) ir jāpiedāvā risinājums lauksaimnieku problēmām.

"Un viņiem šis risinājums ir jānodrošina ne uz Veselības ministrijas, ne skolotāju, ne policistu rēķina, bet ar Zemkopības ministrijas līdzekļiem," klāstīja Segliņš.

TP pārstāvis arī norādīja, ka viņš nevēlas prognozēt, cik ilgu laiku prasītu sarunas par jaunu valdību, tāpat viņš skaidri neatbildēja uz jautājumu, kas notiks, ja Godmanis uz aicinājumu par sarunu sākšanu neatsauksies.

Turpmākā rīcība jaunas valdības veidošanā varētu sekot pēc trešdienas balsojuma, lai arī kāds būtu tā rezultāts. Runājot par personālijām, Segliņš atzina, ka katrai partijai ļoti rūpīgi jāizvērtē savu ministru darbs.

Jau vēstīts, ka trešdien notiks opozīcijas partijas "Jaunais laiks" rosinātais Saeimas balsojums par Godmaņa valdības demisiju, bet pēdējās dienās arī koalīcijas iekšienē saasinājušās pretrunas.

Zaļo un zemnieku savienība norādījusi, ka atsauks savus ministrus no valdības, ja Ministru kabinets nepieņems atbalsta pasākumus lauksaimniekiem, savukārt Tautas partija sola stingri iestāties par nepieciešamību veidot jaunu koalīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas