Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TP pārstāve aicina izvērtēt Streipa rīcību, aicinot Benfeldi "Skatā no malas"

Tautas partijas (TP) Jaunatnes organizācijas priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Kolāte aicinājusi Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru izvērtēt žurnālista Kārļa Streipa rīcību. Viņš savā raidījumā “Skats no malas” aicina piedalīties arī Pilsoniskā savienības (PS) konsultanti žurnālisti Salliju Benfeldi. S.Kolāte aģentūru BNS informēja, ka pie E.Kota vērsusies kā privātpersona.

Viņa uzskata, ka "raidījums vismaz līdz šim sevi pozicionējis kā neatkarīgu žurnālistu diskusiju par aktuāliem jautājumiem", tādēļ, uzaicinot diskusijā piedalīties politiskā spēka - šajā gadījumā PS - konsultanti, Latvijas Televīzija maldina sabiedrību. Turklāt raidījumā nav ticis norādīts, ka Benfelde konsultē kādu politisko spēku.

"Ja Latvijas Televīzija uzskata, ka situācija, kad žurnālistu diskusijā piedalās arī politisko partiju pārstāvji, ir pieļaujama, tad ir skaidri un gaiši jānosauc Benfeldes kundzes amats partijā un jādod iespēja piedalīties raidījumā arī citu partiju preses sekretāriem," uzskata S. Kolāte.

Raidījuma vadītājs K.Streips portālam Diena.lv sacīja, ka vakardienas raidījums bijis pēdējais, kurā par aktuāliem notikumiem aicināta diskutēt arī S.Benfelde. “Tā bija viņas pēdējā reize, jo viņa ir iegājusi politikā kā konsultante Pilsoniskajai Savienībai," apliecināja K.Streips. Viņš norādīja, ka savulaik no diskusijas raidījumā izstājās arī Nils Ušakovs, kad kļuva par kandidātu un Romāns Meļņiks, kad sāka strādāt premjera birojā. Viņš gan atzina, ka vakar titros televīzijā netika minēts, ka S.Benfelde ir PS konsultane.

Žurnāliste kopš jūlija beigām šo partiju konsultē preses jautājumos. Benfelde iepriekš aģentūrai BNS skaidroja, ka par šādu soli izšķīrusies, jo patlaban kā žurnālistei viņai nav kur sevi realizēt, taču tas netraucē viņas pieredzi un prasmes "kaut kur lietderīgi izmantot". Tā kā žurnāliste arī ideoloģiski atbalsta PS realizēto politiku, viņa izšķīrusies PS piedāvājumu pieņemt.

"Es domāju, ka Pilsoniskā savienība ir cerīga partija, tāpēc piekritu," viņa atzina, uzreiz piebilstot - ja līdzīgu darba piedāvājumu būtu izteikusi, piemēram, Tautas partija vai LPP/LC, kuru politiku viņa neatbalsta, tad arī darbu būtu noraidījusi. Par PS biedri žurnāliste nav kļuvusi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas