Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TP pārsūdzējusi tiesas lēmumu par miljona latu atmaksu

Tautas partija (TP) tiesas lēmumu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā, piektdien pārsūdzējusi.

Administratīvās rajona tiesas pārstāve Evita Elliņa aģentūrai BNS teica, ka tiesā saņemta partijas apelācijas sūdzība. Tiesa drīzumā izlems, vai šo sūdzību pieņemt. Ja sūdzība tiek pieņemta, to skatīs Administratīvā apgabaltiesa.

30.novembrī Administratīvā rajona tiesa atstāja negrozītu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā.

Tiesa arī noraidīja partijas sūdzību par KNAB lēmumu, ar kuru partijai par pieļautajiem pārkāpumiem bija uzlikts 5000 latu liels administratīvais naudas sods. KNAB šo sodu piemēroja par pārsniegto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru un neatļautiem dāvinājumiem.

Ja arī Administratīvās apgabaltiesas spriedums būs nelabvēlīgs, būs iespēja iesniegt kasācijas sūdzību Augstākās tiesas Senātā, līdz ar to galīgais rezultāts, ņemot vērā pārslogotās tiesas, šajā lietā būs zināms ne ātrāk kā pēc pāris gadiem.

Ņemot vērā, ka lieta tika skatīta slēgtā tiesas sēdē, atbilstoši likumam tiesas motīvi nav publiskojama informācija.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūru BNS iepriekš informēja, ka saistībā ar 2006.gada priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem birojs uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1 027 366 latu apmērā.

Veicot pārbaudi, KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu, kā dēļ tika veicināta partijas popularitāte 9.Saeimas priekšvēlēšanu periodā.

Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildus atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par vairāk nekā 700 tūkstošiem latu, taču valsts budžetā saskaņā ar likuma grozījumiem jāpārskaita tikai pēc 2006.gada maija radušies priekšvēlēšanu izdevumi - 235 856,17 latu apmērā.

Turklāt juridiskajām personām veiktie ziedojumi šo kampaņu izdevumu apmērā ir pieskaitāmi TP dāvinājumiem. Tādējādi par pretlikumīgi saņemtajiem finanšu līdzekļiem tika atzīti divi juridisko personu dāvinājumi un trīs fizisko personu ziedojumu daļas, kas pārsniedz likumā noteikto kopējo ierobežojumu - kopumā 791 510,50 latu.

Saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas periodā konstatētajiem pārkāpumiem KNAB kopumā uzdeva sešām partijām atmaksāt valsts budžetā finanšu līdzekļus kopsummā 1,5 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas