Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TP piedāvā premjeram noslēgt vienošanos par neatliekamu rīcību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Gunča
G
Andris 10:45 Ko jūs domājat par priekšlikuma dokumenta 55. lappusē rakstīto? Nepieciešamā rīcība: •Noteikt, ka mērķa ziedojumi personu izglītībai un veselībai nav apliekami ar IIN Un par 57. lappusi ?! •Samazināt PVN no 10% uz 0% recepšu medikamentiem --------------------------------------------- -------------------------------------- Domāju - elementārs populisms, totāla neizpratne par ekonomiku, iespējams sava interesīte. Par visu pēc kārtas. *** 55.lappusē. Jau šobrīd ir ievērojami nodokļu atvieglojumi mērķa ziedojumiem šiem mērķiem to darot caur oficiālām organizācijām - piemēram ziedot.lv. Pirms šāda priekšlikuma apspriešanas gribētos redzēt Šķēles personīgi samaksāto IIN apjomu. Domāju, ka ieraudzītu interesantas lietas - t.i. Šķēle, līdzīgi kā citi turīgi cilvēki, kas ir šī priekšlikuma mērķauditorija, lielāko daļu ienākumu saņem citādi, kā algā un IIN ir ārkārtīgi mazs. Tāpēc šī priekšlikuma jēga ir apšaubāma. Arī ziedojumu apjoms tur ir sarucis fundamentāli. Tas pats noticis ar privātpersonu ziedojumiem. Vai tiešām prātvēders ir iedomājies, ka šis priekšlikums stimulēs ziedojumu apjomu. Alternatīvais priekšlikums ar 10x lielāku finanšu efektu būtu - pārtraukt nodokļu maksātāju naudas izzagšanu TP vadītajā veselības ministrijā atceļot šaubīgos konkursus. Tiesa, šādu priekšlikumu neatradu. :-D *** 57.lappusē Cenu nosaka piedāvājums/pieprasījums. Nemainot piprasījuma/piedāvājuma parametrus Šķēles prieksļikums palielinās zāļu tirdzniecībā iesaistīto peļņu par 10%. Zāķlu cenas nemainīsies. TĀ IR ĀBECE!!! Ja grib samazināt zāļu cenas, tad jāveic 2 pasākumi: * efektīvāki konkursi novēršot TP vadītajā ministrijā korupciju. Tas zāļu cenu pazeminās vairākā kā par 30%. Valsts sadārdzinātie iepirkumi notur cenu arī brīvajā tirgū. * palielināt konkurenci zāļu tirgotājiem. a) atceļot neapamatotās prasības aptieku tīkliem, gan īpašnieku, gan skaita ziņā; b) liberalizējot vairumtirgotājus, t.i. padarot asāku konkurenci. Protams, ja Šķēlem un TP ir bizness zālēs tad peļņas palielināšana ir svēts pasākums. No tās programmas Šķēles intereses lien ārā kā adatas no siena kaudzes.
Andris
A
Zelma Birzniece 09:35 ...es apēdu Tavu sievu,tas ir labi.Ja Tu apēd manu sievu,tas ir slikti... -------------------------------------------- Kāda s izcilas zināšanas (vai pieredze) ! Respect !!! Vai drīkst patraucēšu tomēr ar jautājumu - protams piezemētāku (gandrīz vai jāsaka zemisku) - bet kas man, ne lordam un ne lēdijai, tomēr šķiet pēc būtības šī raksta kontekstā. Ko jūs domājat par priekšlikuma dokumenta 55. lappusē rakstīto? Nepieciešamā rīcība: •Noteikt, ka mērķa ziedojumi personu izglītībai un veselībai nav apliekami ar IIN Un par 57. lappusi ?! •Samazināt PVN no 10% uz 0% recepšu medikamentiem
Gunča
G
Šis ir vērtējums tautas veselajam saprātam un inteliģencei. Ja tiešām daudz ir tādu kas parakstījušies uz šito kampēja fuflo, tad tautai nav nākotnes.
Zelma Birzniece
Z
Ak vai -Šķele cerēja ka Dombrovskis pie viņa neies un tad klaigātu,ka netika pieņemtsŠķēles ģeniālais plāns-krīze pārvarēta uz brokastlaiku.Škēles rosīšanas aigādina cilvēkēdāju morāli- .Ja es apēdu Tavu sievu,tas ir labi.Ja Tu apēd manu sievu,tas ir slikti
laipa
l
Nu gan Šķēles kungam sakāpis galvā. Taisās pārvaldīt visu valsti kā privātais biznsnenis. Nu jā ,ģimene liela, laimīgas priekšdienas jānodrošina visiem.
Jukums
J
Daži patiesības elementi tur ir - nekādu glabšanas plānu JL tiešām nav piedāvājuši. Tomēr, kur ir paškritika? Kādus ražošanus uzņēmumus ir dibinājis Šķēle? Pieturos arī pie uzskata, ka labāk neiztikt Latu - pēc visas 20 gadu pieredzes varu teikt, ka šo pasākumu tik un tā sačakarēs - sačakarēs pat tad, ja kāds pieradīs, ka teorētiski īstermiņā tas varētu ko dot. Uzskatu, ka Šķēles piedāvātais līgums ir provokācija - viņš vēlas izvairīties no nodokļu paaugstināšanas sev un līdzīgiem fruktiem, bet vienlaicīgi slēgt līgumu ar arodbiedrībām par zemu algu uzturēsanu. Līdz ar to nekāds dzīves līmeņa izlīdzinājums un sociālais taisnīgums pat teoretiski vairs nebūtu iespējams. Vismaz es nesaprotu kapēc vara neredz acīmredzamo un neiet, piemēram uz zviedrijas sociāli-ekonomisko modeli. Tas ir pārbaudīts un jau darbojas. Turklāt, atkristu uzņēmēju žēlošanās par zemākiem nodokļiem kaimiņvalstīs.
necita diena
n
Šo valsti šobrīd vada NKVD komisāri ar NKVD komisāru metodēm. Galvenais ir strīpainais vaskadrāna. Pārējas partijas ir asti kājstarpē iežmiegušas un neko nevarošas. Bārda mēģina spirināties, bet gan jau jaunlaiku nkvdešņiki arī viņu piežmiegs ar jeģinstvo āmurgalvu atbalstu. Pēc tam pa vienam novāks pašas āmurgalvas. Turpmāk būs jautri.
JL grūtgalvīšiem
J
Stāsts nav par to, kas ko sarūpēja un kas pie kā vainīgs. Stāsts ir par to, ka JL (KLM tai skaitā) nav nekāda piedāvājuma, izņemot TP vainošanu visā (drīz jau arī tajā, ka ziema gara un vasara īsa). JL stabilizācijas plāns nozīmē turpināt aizņemties un turēt stabilu latu un bankas. Tas savukārt nozīmē atlikušo uzņēmumu sagraušanu, bezdarba pieaugumu un cilvēku aizbraukšanu. Mani kā pilsoni šobrīd neinteresē meklēt vainīgo un ticēt runām, ka neesot par vienotību mēs esam par Latvijas sabrukumu. Mani kā pilsoni interesē piedāvājumi kā mēs varam atrisināt mūsu milzu ekonomiskās problēmas. JL piedāvājuma nav, ja par to neuzskata turpmāku monetārisma un aizņemšanās atbalstu. Tas patiesībā nozīmē to, ka JL patiešām svēti tic, ka nodrošinot stabilu latu, ekonomika atdzims pati no sevis, jo atjaunosies finanšu tirgu uzticamība Latvijai. Ir jau atjaunojusies, bet tas ekonomiku neatjaunos. Tas neradīs ekonomiku, tieši otrādi šis JL variants radīs vēl vienu finanšu un nekastamo burbuli, pret ko vārdos JL tik ļoti aģitē. Šī burbuļa pirmsākumi jau tieši ir meklējami 90sākumā, kad stabilais un vērtīgais lats tika radīts, kad tika ielikts pamats finanšu uzticamībai Latvijai ar vēlākajām sekām. Visa TP darbība 2000gados jau tikai pielēja eļļu ugunij. Bet diemžēl JL neko nav mācijies, ka šī poltika bija kļūdaina un grib visu atkārtot vēlreiz. Nē ražošana, pakalpojumi un reāls patēriņš ir jārada un jāatbalsta citādā veidā un mani ļoti interesē, kurš par to domā un spēs piedāvāt, nevis brēcieni pēc vienotība un kāda nolinčošanas. Šķēle vismaz mēģina domāt vai radīt ilūziju ka to mēģina darīt, bet tas ir daudz interesantāk par JL bezjēdzīgo bļaustīšanos, apvainošanu un vispār 100% nesaprašanu, ka viņu izvēlētais ceļš ir tupiks, nevis kaut kāds risinājums. Tas saucās nežēlīgi drāzīsim uzņēmējus un uz viņiem izbrauksim līdz nākamajam sabrukumam. Pie tam strīpainajam ir milzīga problēmas uzņēmējiem uzticēties, viņš pret tiem rīda, īpaši tāpēc, ka pats ar uzņēmējdarbību pamatīgi aplauzās un tas ir vēl viens pašreizējās JL politikas tupika iemesls. Piemēram nedosim 100Ls bezdarbiniekiem caur uzņēmējiem, tādejādi valstij izdarot 10 reiz vairāk labumu. Dosim paši pa tiešo par neko. Tas ir konrēts neuzticības piemērs savien uzņēmējiem. Pareizi ir JL grūtgalvīši nauda aug kokos. JL to no kokiem salasa, bet uzņēmēji to nozog un iztērē, nevis rada ekonomiku kā citās valstīs. Tieši tā arī domā, gan strīpainais, gan viņa jaunā VID vadītāja. Vispār pilnīgs bezceris, balsot par jeģintvo tur jābūt apmātam, balsot par oligarhiem tur jābūt stulbam. Kas atliek? Braukt prom.
Econ
E
Kaads veel sabiedriskais liigums - demokraatiskaa valstii un pilsoniskaa sabiedriibaa jau darbojas noteikta lietu kaartiiba, tajaa skaitaa - par varas daliishanu, individuaalo atbildiibu utt. Vismaz es kaa shiis valsts pilsonis nekaadu sociaalo liigumu parakstiit negatavojos ne ar Shkjeeli, ne ar Kjiili - Latvijaa buutiskaaka ir Satversme (zjeel tikai, ka Satversmes tiesai nav izprtatnes par to, kas tur rakstiits), ar no taa izrietoshu varas delegjeeshanu Saeimai no pilsonju puses un pastarpinaati - valdiibai. Nemaz neveelos zinaat, cik lielus naudas apjomus Regjionaalaas attistiibas ministrija samaksaaja shii murga izstraadaataajiem, veel nelabi paliks.
KLM
K
..jūs varat tikai graut un lauzt ...................................................... ........................... Jūsu asprātība ģeniāla - Kalvītis ar Slakteri (nothing special) sagādā 7,5 miljardu parādu, bet izrādās, ka JL to vien dara, kā grauj un lauž ar tādām mokām sarūpēto....Pašam nenāk smiekli ?
budzeta
b
Nu izklausas vina programma kaa tuksa prieksvelesanu demagogija. Nekaa konkreta.
ha
h
4 bilde izsaka visu Andris laimīgs sakampis iesildīto krēslu, Valdis apjucis: "kas notiek?"
Šampēteris
Š
Viss Šķēles pirmsvēlēšanu populisms orientēts uz muļķu auditoriju. Tā ir stratē'giska kļūda, ja pats gadiem sekmīgi esi nodarbojies ar sabiedriskās "muļķības ārstēšanu".
Veterāns & co
V
Dombrovskim ticu vairāk nekā Šķēlem.... par spīti meliem par pensijām. Tas bija tikai viens stulbuma un izmisuma solis, bet Šķēle apzināti melojis un zadzis katru dienu 20 gadu garumā.
JL grūtgalvīšiem
J
Jūs te varat katru vakaru kaut miljards savus dvēseles vēmienus pret Andri un TP sarakstīt, bet jūsu jeģinstvo iespējas tas neuzlabos. Jums nav nekādas ekonomiskās programmas. Vienīgā jūsu programma - griezt un aizņemties, lai glābtu valsti no bankrota. Tas, ka tas nevar būt pašmērķis nav skaidrs pat jūsu plīša lācītim sabrauktajam ezītim, kurš lepni paziņo, ka izglābis valsti no bankrota. Vienlaicīgi iznīcinot uzņēmējdarbību, izdzenot tautu trimdā un radot 200.000.00 bezdarbieku, kas katru dienu vēl tikai pieaug. Par ekonomiksa glābšanu un sildīšanu jums nav nekādas poņas. Visa jūsu ekonomikas sapratne balstās uz finansu sektoru un monetārismu. Tas ir - stabils lats, stabilas bankas un viss pārējais var nosprāgt un nebūt. Gan plīša lācis, gan strīpainais nāk no banku vides un tas arī visu izsaka. Kampars un pārējie jūsu vadoņi ābolīšus ieskaitot ir vienkārši klauni. Kas tālāk? Tālākais ir skaidrs - TP ļaus jums izdarīt vēl tik daudz sūdus cik vien varat, pirms pašām vēlēšanām jūs novāks, pieņems normālus lēmumus, kas atjauno uzņēmējdarbību, likvidē bezdarbu un likvidē finanšu sektora patvaļu - tam visu laiku jūs spītīgi teiksiet nē un gānīsiet TP, kā šeit to darāt. Bet TP jūs novāks, izdarīs visas šīs lietas līdz ar to savāks visu banku un jūs ar savu jeģinstvo atkal būsiet atejā kā vienmēr. Diemžēl tāds ir jūsu liktenis un tāda ir evolūcija. Jums nav ideju, jūs varat tikai graut un lauzt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas