Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

TP politiķi kongresā sūdzas par medijiem

Plašsaziņas līdzekļi jebkurā lielā projektā, piemēram, Latvijas Nacionālās bibliotēkas vai Dienvidu tilta īstenošanā, meklē valsts nozagšanu, bet nevainīguma prezumpcija publiskajā telpā ir kļuvusi par svešu jēdzienu. 

To sestdien Tautas partijas (TP) kongresā paziņoja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, piebilstot: "Rodas sajūta, ka populāri ir kultivēt tos instinktus, kas 14.gadsimtā noveda pie raganu prāvām ar liesmojošiem sārtiem vai pagājušajā gadsimta četrdesmitajos gados pie izsūtīšanas uz Sibīriju." 

"Brīvība mediju telpā nekādi netiek saistīta ar atbildību par pateikto vai uzrakstīto," sacīja M.Riekstiņš.

Arī TP priekšsēdis Andris Šķēle savā runā paziņoja, ka Latvijas pilsoņi savu viedokli vairs neveidojot paši, bet gan nopērk avīžu slejās un dzeltenās televīzijas reportāžās, kas pilnīgi nomākušas nopietnu analīzi.

TP 12.kongresā tika uzklausīti šīs partijas ministru ziņojumi.

M.Riekstiņš teica, ka bažas, kas tiek paustas par Latvijas ārpolitikas kursa maiņu un vēlmi veidot ciešākas attiecības ar Krieviju, ir nepamatotas – ārpolitikas kurss nav mainījies. Viņš uzsvēra, ka labu attiecību veidošana ar kaimiņvalstīm esot "ārpolitikas ābece".

Viņa vadītajai Ārlietu ministrijai nepamatoti tiekot pārmesta arī jaukšanās Ekonomikas ministrijas kompetencē – šādus pārmetumus M.Riekstiņš it kā esot saņēmis no Jaunā laika. Pēc M.Riekstiņa teiktā, Ārlietu ministrija gan aktīvi darbojoties eksporta iespēju paplašināšanā Latvijas uzņēmējiem.

Savukārt veselības ministre Baiba Rozentāle paziņoja, ka viņas vadītā ministrija būs pirmā, kas ieviesīs centralizētu iepirkumu sistēmu.

Jau vēstīts, ka ar iniciatīvu veidot centralizētas iepirkumu sistēmas pēc skandāla Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā saistībā ar aizdomām par korupciju būvdarbu iepirkumos, klajā nāca Andris Šķēle. Viens no Bērnu slimnīcas skandāla lietā aizturētajiem ir TP biedrs Aivars Lisenko, kurš TP ziedojis lielas naudas summas.

Savā runā TP kongresā B.Rozentāle žēlojās, ka, neraugoties uz to, ka 2010.gada budžetā veselības nozares finansēšanai atvēlēti 3,4% no iekšzemes kopprodukta, salīdzinājumā ar šo gadu, nozares finansējums samazināsies par vairāk nekā 70 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas