Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

TP tieslietu ministru iztaujās par kompensācijām ebreju kopienai

Tā kā pēdējā laikā ir aktualizējusies diskusija par iespējamajām kompensācijām ebreju kopienai, Tautas partijas frakcija trešdien uz tikšanos aicinājusi tieslietu ministru Gaidi Bērziņu (TB/LNNK), informē frakcija. Ar ministru  iecerēts pārrunāt šo aktualitāti un rast tiesisku risinājumu problēmai.

TP deputātus interesējot, kādus problēmas risinājumus redz pēc G.Bērziņa rīkojuma izveidotā darba grupa, kam būtu jāvērtē, kā kompensēt ebreju kopienai nodarītos zaudējumus. Tāpat tiks diskutēts par likumdošanas normām, kas jau tagad regulē jautājumu par restitūciju.

Kā jau ziņots, TB/LNNK valde otrdien lēmusi neatbalstīt Pasaules ebreju restitūcijas komitejas aicinājumu, kas nosūtīts valdības vadītājam un kurā lūgts risināt ebreju īpašumu jautājumu. Tēvzemieši uzskata, ka jebkuras izmaiņas denacionalizācijas likumdošanā drīkst veikt tikai tad, ja tās attiecina uz pilnīgi visām etniskajām grupām vai visu valstu pilsoņiem, kas var pretendēt uz īpašumu atgūšanu Latvijā. “Priekšrocību radīšana kādu konkrētu etnisko grupu pārstāvjiem būtu klajā pretrunā ar tiesību pamatprincipiem un elementāru taisnīguma izjūtu,” norāda TB/LNNK valde savā paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas