Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Traumatologs: Bez ārstiem “ātrās” palīdzības izbraukumos neiztikt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hmm
H
Kas, ellē, pie mums notiek ar medicīniskajām reformām!? Var jau būt, ka Bārzdiņš ir jēdzīgs dakteris, bet ministrs viņš ir nejēdzīgs! Jau otrā reforma ar kājām gaisā! Starp citu, viņš tāds nav vienīgais. Kristovski aiz ausīm izvilka no s..., pārējie arī tādi "uz zaķa".
vuarzazi
v
Jo ātrāk, jo labāk. 15 minutes privilēģētā un bagātā Rīgā, Daudz daudz ilgāk atlikušā Latvijā.
Ieva
I
Tu pasaki, ko konkrēti dakteris var izdarīt ātrās palīdzības mašīnā, ko nevar izdarīt ārsta palīgs? Histerektomiju uztaisīs dzemdētājai, kam nav iespējams apturēt asiņošanu? Zarnu samešanos novērsīs? Stentu infarkta slimniekam ieliks? Noteiks, kurš mikroorganisms ir vainīgs pie tā, ka slimniekam ir baisa vemšana un caureja? Nē, tas nav neatliekamās palīdzības uzdevums! Viņiem ir jāizdara tas, ko neviens slimnīcas apstākļos strādājošs ārsts neuzņemtos: ar visai ierobežotiem līdzekļiem mašīnas šaurībā jānotur pie dzīvības (un ne vairāk, bet arī ne mazāk) cilvēks, par kuru nereti nekas nav zināms (ne slimības, ne zāles, ko viņš lieto), un pie reizes jāpiefiksē visi dzīvībai svarīgie rādītāji un to dinamika.....
:D
:
Labāk iešaut katram likumpakalusīgam pilsoni mikroičipu :) tad pat sanitārs nebūs jāsūta - paskatīsies monitorā - tā, sirds lēkme 100 km. no vienīgās slimnīca, racionāli sūtīt uzreizi līķu savācēju pakaļ, uzreizi ietaupīsies līdzekļi :D
:D
:
kāda starpība kas piegādās melnos maisus?
Ieva
I
Es drīzāk uztrauktos par to, ka vēl arvien nav ieviestas identifikācijas aproces vai žetoni, lai tāds ātrās palīdzības speciālists varētu ātri noskaidrot, ar ko cilvēks slimo. Jo radi, pat ja tie kaut kur tuvumā grozās, ne vienmēr attapsies pateikt, ar ko tuvinieks slimo. Pat ja zina.
Ieva
I
Pirmkārt interesanti, kā pa telefonu var pateikt, cik nopietna ir problēma? Jo, piemēram, ar to pašu sirdslēkmi apzīmē jebko sākot no skābes atviļņa (daudziem sāp tā ap sirdi), līdz infarktam, kuru, ja tas ir smags, radiņi nespēs atšķirt no, piemēram, insulta un vienkārši teiks, ka nokrita un viss... Otrkārt - tai mašīnā cilvēks ir jāuztur pie dzīvības un tur drīzāk vajadzīgi stipri nervi un ātra reakcija, lai prastu rīkoties, ja, piemēram, akūtas pārtraukumainas porfīrijas slimniekam ielaiž vēnā pretkrampju līdzekļus....J
Ieva
I
Pirmkārt neuzstādīs, jo to, kas nav acīm redzams, uzstādīt var tikai ar aparātiņiem, otrkārt, tas nav viņa uzdevums, viņa uzdevums ir noteikt parametrus!
puaro
p
Neatliekamā situācijā ir noteikti algoritmi, kas jāpielieto, lai uzturētu dzīvības funkcijas. Ja ir aprīkota mašīna, nav nekāda iemesla, lai ārsta palīgi, kas šobrīd arī tiek gatavoti tieši neatliekamās palīdzības sniegšanai, nevarētu realizēt neatliekamās palīdzības sniegšanu. Ārsta izglītošana prasa ļoti ievērojamus līdzekļu, tāpēc rietumu pasaulē šie ieguldītie līdzekļi tiek atpelnīti atbilstoši izmantojot ārsta izglītību. Paramediķi nav tie paši ārsta palīgi,tur Bārzdiņs runā muļķibas, tik pat labi mēs varam teikt, ka ugunsdzēsēji arī ir paramediķi, jo viņi arī ir tehniski apmācīti veikt elpināšanu, sirds masāžu un asiņošanas apturēšanu. Ārsta palīgi mācās tomēr 3.gadus un programma ir pietiekami plaša, lai sagatavotu kompetentus speciālistus neatliekamās palīdzības jomā. Paramediķi tiek apmācīti kursos.
Ievai 17:30
I
Uzstaadiis pareizaaku un pilniigaaku diagnozi.
vuarzazi
v
Pēc NMPD reformas vairs nebūs 80% 25 minutes ārpus Rīgas
vuarzazi
v
100 km = 2 x 50 km Jàbrauc pie slimnieka un tad to jàved uz slimnicu.
Ēriks
Ē
Tev pilnībā piekrītu, bet kur Latvijā līdz tuvākajai slimnīcai būtu 100 km? Es teiktu, drīzāk, ka algoritmā ir divi galvenie faktori, problēmas smagums un paredzētais laiks līdz pacientu nogādās līdz slimnīcia. Piem, pilsētā, dažu minūšau attālumā no slimnīcas, pat ar trieku pacientu var nogādāt feldšeri, bet laukos, kur laiks līdz ātro atbraukšanai un pacienta nogādāšanai līdz slimnīcai ir nesamērami ilgāks, bieži pat stundas, pieļauju, ka ārstam jābrauc pat uz samērā viegliem izsaukumiem.
Malda
M
Nu kā mana pieredze liecina, tad vēl ne reizi neesmu redzējusi kādu ārstu braucam izsaukumos! Ne reizi! Protams, tā nav Rīga, bet vienalga, likums, cik saprotu viens. Tad jau pie māmuļas uz Dagdu arī ir jābūt brigādei, kas sastāv no ārsta, feldšera un vēl kā?
vuarzazi
v
Kad atalumi pieaug lidz 100 km, tad atliek àrstiem braukt lidzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas