Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Trīs gadu laikā par bīstamiem PVD atzinusi 11 suņus

Pārtikas un veterinārā dienesta īpašā komisija, kura izvērtē, vai bīstami ir suņi, kas jau kādam sagādājuši vidēji smagus vai smagus miesas bojājumus vai nāvi, vai ir apdraudējuši cilvēkus un citus dzīvniekus, trīsarpus gadu laikā par bīstamiem atzinusi tikai 11 suņus. Laikrakstam _Diena _PVD juriskonsulte Vineta Špoģe saka - iespējams, ne par visiem gadījumiem policija ir ziņojusi PVD.

Kad suni atzīst par bīstamu, viņam obligāti jānēsā atpazīstama sarkana kaklasiksna, uzpurnis, kā arī komisija var lemt, ka sunim jāiziet apmācība, suns jāsterilizē, ļaunākajā gadījumā draud eitanāzija. Vairākumam no 11 par bīstamiem atzītajiem suņiem jāiziet apmācība, atsevišķi jāsterilizē. Eitanāzija nevienam nav piemērota.

Vienā no PVD redzeslokā nonākušajiem deviņiem gadījumiem cilvēku sakošanā Liepājā vainoti trīs rotveileri. «Šie suņi sakoda pat vairākus cilvēkus,» saka V. Špoģe. Tiesa, sarkanās kaklasiksnas šie suņi tagad nenēsā, jo suņu saimniece lēmumu apstrīdēja Administratīvajā, tad rajona tiesā. «Tagad pieprasīta atkārtota suņu izvērtēšana, un atkal viss process sāksies no jauna,» nopūšas V. Špoģe. PVD komisija bija prasījusi divus suņus sterilizēt, bet vienam bija jāiziet apmācība.

Valsts policijas pārstāvis Andris Šulte aicina tos, kurus sakoduši suņi, noteikti ziņot policijai, tā reaģēšot arī tad, ja brūce nav liela. Suņu īpašniekiem, kuru suņi sakoduši cilvēkus, tiesas lēmušas par dažādiem sodiem, vairākumā gadījumu piespriests piespiedu darbs, daļa sodīti ar naudas sodu, daļa nosacīti. Visbiežāk miesas bojājumi cietušajiem bija viegli. Pēdējo piecu gadu laikā tikai vienam suņa īpašniekam piespriests cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas