Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Trolejbusa agresija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilze
I
Autoram ir reti nesimpaatiska seja
jumors
j
Man jautājums velosipēdistiem- vai jums ir jābrauc pēc grafika, ko reģistrē ielu stūros sēdoši dispečeri? Vai jūsu alga ir atkarīga no šo reģistru atbilstības ideālam? Vai jūs uz sava braucamā vedat 40-60 un reizēm pat vairāk cilvēku? Domāju, ka šo apstākļu dēļ sabiedriskā transporta vadītāja darbs ir stipri vien nervozs. Un nevajag nu tagad liet, ka nervi jāārstē, jo visiem vajadzētu būt savstarpēji iecietīgiem, vai ne? Bet ne privātmašīnām, ne velosipēdistiem uz braucamās daļas nav jāatrodas darba darīšanās. Un tomēr katrs no nosauktajiem gan trolejbusam, gan tramvajam uztiepj savas "cilvēktiesības", braucot pa sliedēm, lietojot skaņu signālus, it kā tas būtu nabaga radinieks, kuram nav savas mašīnas un tāpēc cilvēks vizinās trolejbusā. Starp citu, nepiederu ne pie vienas no karojošām pusēm, bet procesus vēroju no iekšas.
Rita
R
Muļķīgs raksts. Virsrakstā minēts, ka agresīvi ir trilejbusi, rakstā ka mmuļķi paši velobraucēji. Un jēga kāda? Nekāda. Jāvadā līdzi beisbola nūja? Kad katrs dauzoņa zinās, ka var dabūt trūkties, tad varbūt sāks bomāt. Ja ne domāt, tad vismaz pierausies.
Ministry of Truth
M
Par izpalīdzīgumu nepiekrītu. Agrāk viens iereibušais otru iereibušo ar auto veda kaut vai bagāžniekā. Tagad trūkst gan vest, gan bagāžnieku attaisīt izpalīdzīgu un iereibušu ļaužu. Tas, protams, ir joks, bet kopumā jau satiksmes kultūra pamazām uzlabojas, ja tomēr neskaita vienu posmu, kad par naudu vēl varēja atpirkties no CP uz vietas vai kabinetā, un autovadītāja apliecību izsniedza katram. Dzeršana pie stūres gan neiet mazumā.
alkass
a
Autovadītāji pret sastrēgumiem, vai?
ha
h
pareizais virsraksts gan būtu: arī riteņbraucēji izceļas ar agresīvu braukšanu.
who cares
w
Tāpat - runāt par kaut kādu stabilitāti LV kopš tās atsākšanās laikam nav jēgas, un tomēr satiksmes dalībnieki ir kļuvuši būtiski tolerantāki un izpalīdzīgāki viens pret otru vismaz ja šamējie brauc ar viena veida transportlīdzekļiem. Arī gājēju pārejas vairs tik izteikti nav uzskatāmas par gājēju pārbrauktuvēm, vismaz Rīgā.
who cares
w
Daļēji. Viena no lietām, kas stipri ietekmē mūsu izvēles ir paradumi. Būtībā tomēr ir jārada pareizie paradumi (gājēji nestaigā pa riteņbraucēju celiņiem, ja vien citādi nevar, autobraucēji cenšas ievērot visus satiksmes dalībniekus, nevis brauc kā zirgi ar klapēm (skatiens vien uz priekšu), riteņbraucēji, kur iespējams izmanto sev atvēlēto brauktuves vai ietves daļu un nepiemirst, ka ir mirstīgi).
Ministry of Truth
M
Tas tāpēc, ka tas bija (ie)raušanas posms. Tam bija drudža pazīmes, tā nebija stabilitātes izpausme. Es domāju - ilglaicīgu stabilitāti. No otras puses - kara nav, mēra nav. Vajadzētu būt labi. No trešās puses - karš notiek, tikai citā veidā, mūsdienīgā. Visi cilvēki ir dzīvnieki, tikai daži no tiem ir vienlīdzīgāki.
Jozefs Šveiks
J
Ja sabiedrībā nebūs psiholoģiska miera, ko radīs nokārtota un ekonomiski stabila dzīve, varēs pieņemt un kontrolēt, neko daudz nemainīs. ------------------------------------------------- ----------------------------------- Nepiekrītu! Atceries treknajos gados kas darījās!? Visiem it kā naudas izteiksmē vairāk vai mazāk viss ok, bet visi tādi uzvilkti naudu raušot....
bizz
b
jaa, taa vini dara, es vairs nebraucu pa braucamo dalu lielajaas ielaas. BET!=tie traki trolejbusu vadiitaaji arii reizeem aizmirst, ka vini ved cilveekus!!! Jo tie dazi retie brizii, kad izmantoju trolejbusu, skiet - esmu iekaapusi saciikstes lidmasiinaa, kur man nav lauts piespradzeties. Dazkart pat sedvietu dabujushie pasazieri izkriit no iesnaudiena, bet - tie, kuri staav kaajas, rotee ap stabu....Kaa sho superlietu ierosinaat izskatiit???
.
.
riteņbraucēji klaji ignorē noteikumus, tas taisnība. un bieži apdraud satiksmes drošību - kā, piemēram, braucot pa vanšu tilta braucamo daļu, kur viņi nedrīkst atrasties pēc csn. bet no otras puses - policija skraida apkārt un soda autobraucējus, bet riteņbraucējus ne. vācijā, piemēram, braucot ar riteni un klaji pārkāpjot csn var pazaudēt autovadītāja apliecību. tīri cilvēciski domājot - ja neviens neskatās, kā viņi brauc un nesoda, kāpēc lai viņi iespringtu. brauc kā grib.
Ministry of Truth
M
Ja sabiedrībā nebūs psiholoģiska miera, ko radīs nokārtota un ekonomiski stabila dzīve, varēs pieņemt un kontrolēt, neko daudz nemainīs.
arī velo
a
Iesaku akciju " Riteņbraucēj, GĀJĒJU UN SARKANO GAISMU REDZI????" Ļoti daudzu riteņbraucēju agresīvais, mežonīgais braukšanas stils agri vai vēlu novedīs pie nelaimes gadījumiem. Neskaitāmas reizes redzu, kā brauc pāri pie sarkanās gaismas.
ar smaidu:)
a
RPP sirdsdraudzenīti RS tak nesodīs, jo abu sadarbība labi papildina rd kasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas