Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Tuberkulozes slimnīcu pagaidām nepievienos

Tomēr VM sagaida, ka TPSVA trīs nedēļās iesniegs savu redzējumu par plaušu slimību centru attīstību valstī un atsevišķi — par tuberkulozes ārstēšanas jomas attīstību. Pēc I.Eglīša teiktā, trīs slimnīcas, kas nodarbojas tieši ar plaušu slimību ārstēšanu (arī Stradiņi un Austrumu slimnīca), esot pārāk daudz. Tāpēc reorganizācija ir neizbēgama, tikai tā nenotikšot, kā sākotnēji bija iecerēts, un tik drīz.
Veselības ministrijas (VM) valsts pārvaldes iestāžu reorganizācijas plānā paredzētā Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras (TPSVA) pievienošana Rīgas Austrumu slimnīcai, kas raisīja asu TPSVA pretreakciju, vismaz tuvākajā nākotnē nenotiks, taču šā gada vidū to pārveidos par valsts kapitālsabiedrību. Par šādu risinājumu ceturtdien vienojās veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) un TPSVA vadība.

TPSVA direktors Jānis Leimans saka — neiebilstot pret TPSVA pārtapšanu valsts kapitālsabiedrībā, "varēsim arī attīstīt maksas pakalpojumus". Arī pacienti pārmaiņas neizjutīšot, slimnīca atrašanās vietu nemainīs, mainīsies vien valsts finansējuma saņemšanas kārtība — TPSVA būs jāslēdz līgums ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru par pakalpojumu sniegšanu, kā to dara citas slimnīcas. Līdz šim tā saņēma valsts budžeta dotāciju no VM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas