Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Tukuma piens": jāvērtē, vai valsts kopumā būs ieguvēja no intervences

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ausma
A
Siera iepirkuma afēra atgādina Parex bankas „glābšanas plānu”>>> valdībai nav ticamu aprēķinu, nav tirgus izpētes, nav pamatojums pasākuma bezzaudējumu noslēgumam, bet ir pēkšņs „vienas nakts” lēmums, pēkšņi atrodas nauda, atbalstīti tiek, pirmkārt, valdošās kliķes „savējo” uzņēmumi. Vai arī Rīgas piena kombināts un Valmieras piens Latvijā ir stratēģiski svarīgi Latvijas uzņēmumi kā Parex banka? Interesantas frāzes rakstā: vienviet godmanis norāda - ja valsts iejauksies un uzpirks produkciju, tad darīs to tikai par pašizmaksu un tikko cena realizējama virs pašizmaksas, viņi [kombināti] valdības uzdevumā produkciju pārdod, un valdība atgūst naudu. Savukārt, tālāk godmanis norāda, ka valsts iepirktu produktus, kas atrodas noliktavās, tad tās atbrīvotos un uzņēmumi varētu ražot produktus ar pavisam citu – zemāku – pašizmaksu.” Tātad, godmaņa valdības mērķis ir nopirkt no uzņēmumiem produkciju par lielo pašizmaksu, lai uzņēmumi varētu ražot par zemāku pašizmaksu. Bet kāpēc jāiepērk par paaugstinātu pašizmaksu? Kurš var garantēt, ka finanšu krīzes ietekmē siera pašizmaksa nesamazinās vēl vairāk vai tā ilgu laiku saglabājas zemā līmenī? Vai valstij ir pietiekami brīvu līdzekļu, lai ielaistos vēl vienā „savējo” uzņēmumu atbalsta afērā? Es „piekāšu” šīs godmaņa un valdošās kliķes „fiksās” idejas savējo glābšānā: Gaismas pils atmazgājot naudu vēlēšanām, „Liepājas metalurga” valsts garantijas, savējās Parex glābšana un tagad „savējo” piena kombinātu siera afēra. Tās ir maksājušas pārāk dārgi. Godmani, gardākais siers ir slazdā. Kurš būs tavs pēdējais slazds?
Lola
L
Neko es neputrojos. Ja paskatīsies veikalā, piemēram, uz RPK agrākā krējuma iepakojuma, tur vairs nav rakstīts krējums, bet krējuma izstrādājums, jo tapis izmantojot augu taukus. Par šo vēl nesen Latvijā bija liels tracis - ka augu tauku krējumu sauca par krējumu, tāpēc lika saukt par krējuma izstrādājumu. Laikam no pagājušā gada februāra sākuma tā ir. Līdz tam visi pārkāpa likumu. Un kas no tā? Nekas!!! Palika nesodīti visi maldinātāji.
Rasma
R
Es izvēlos kvalitatīvu produkciju kā Tukuma Eksporta sviests utml.
Lola
L
diemžēl vai par laimi kļūdies :P
es
e
bet es nesaprotu, kapec uz Latviju neattiecas Eiropas Komisijas finansetais produkcijas iepirkums? EK jau pirms pusmenesa pazinoja ka iepirks parprodukciju no visu valstu zemniekiem. ZM ir atbildiiga par so !
Clash
C
Tagad tikai muļķis nspēj izlasīt, kas ir krēmums, un kas ir krējuma izstrādājums. Ja neredz uzrakstu, tad cena gan liecina par tā saturu.
lauku vecis
l
>> lasiitaajs Ja uz krējuma izstrādājuma lieliem burtiem uzraksta "KRĒJUMA" un pavisam maziņiem "izstrādājums", Tavuprāt, daudzi to ieskatās? Un, ja fasēšana tiek veikta veikalā, tur vispār 99 % gadījumu tiek rakstīts "krējums" vai "siers", kaut arī patiesībā izstrādājumi.
Clash
C
Ar tiem iepirkumiem arī ka tik nesanāk no ES saņemt pārkāpuma procedūru, ja nebūs iespēja jebkuras vars ražotājjam pieteikties iepirkumam.
poohstick
p
Jā, patiesi, ko gan valdība darīs ar visu to uzpirkto piena produkciju? Kā PSRS laikos saliks bunkurī un gaidīs uz karu, vai Armagedonu? Ja par velti dalīs zupas virtuvēs nu tad vēl nu tā, lai gan no kurienes vadībai būs nauda to nopirkt? Redzams, ka Godmanis kā bija, tā ir palicis sovjets savā domāšanā.
Zive
Z
Ja var uzņēmumu lieliski vadīt, var arī valsti. Pēdējā laikā bieži eksperti šito salīdzina - valsts ir kā liels uzņēmums. Vajag prasmīgu vadītāju - jānāk Šķēlem!
Kreejums
K
Valmieras kreejums vismaz ir kreejums, nevis izstraadaajums. Un ja uznjeemums tieshaam pieder Shkjeelem, tad cepuri nost. Vairaak Latvijas uznjeemumu vinjam, ja tad tie shaadi straadaas.
kukainis
k
Laikam 2009. gadu plānots vēsturē ierakstīt kā mūžīgo 1. aprīli ar nebeidzamiem valdības jokiem.
Lasiitaajs
L
Lola » ! , tu putrojies. ES ar likumu ir aizliegts saukt par krejumu, pienu vai sieru tos produktus kas nav razhoti no piena taukiem un piena olbaltumvielaam. Ja kaads razhotaajs/ tirgotaajs sauc augu ellju kafijas baltinaataajus par krejumu tad tas paarkapj likumu.
Lolai
L
Kā maizi ēd, tā dziesmu dziedi?
kaka
k
es gan domaaju lai kaads piena kombinaats nobankrotee, un lai fermeri to nopeerk pa 1 ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas