Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tūrisma birojus informēs par «bīstamiem» suvenīriem

Šodien Latvijas Dabas muzejā notiek seminārs, kurā tūrisma birojus informēs par CITES konvencijas nosacījumiem, ievedot «bīstamus» suvenīrus.Katru gadu miljoniem tūristu dodas uz eksotiskām zemēm, un kā neatņemama ceļošanas sastāvdaļa ir suvenīru iegāde. Nereti savas nezināšanas dēļ ceļotāji suvenīriem izvēlas Vašingtonas konvencijas pielikumos uzskaitītos retos dzīvniekus un augus vai to sastāvdaļas (piemēram, krokodilādas kurpes, čūskādas, koraļļus, gliemenes u.

c.). Muitā nelegālie suvenīri tiek konfiscēti un suvenīru īpašnieki var pat saņemt naudas sodu. Jau šogad par Vašingtonas konvencijas pārkāpumiem muita ir ierosinājusi 53 administratīvās lietas un konfiscējusi 77 suvenīrus. Lai izvairītos no šādām nepatīkamām situācijām un saudzētu dabu, lielu ieguldījumu var dot ceļojumu biroji, kas jau laikus informē klientus par Vašingtonas konvencijas (_CITES_) nosacījumiem. Tādēļ Dabas aizsardzības pārvalde, Latvijas Dabas muzejs un Valsts vides dienests organizē semināru tūrisma aģentūru izglītošanai Vašingtonas konvencijas jautājumos. 1973.gadā tika pieņemta Konvencija par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām Vašingtonas konvencija jeb _CITES_, lai apturētu tirdzniecības radīto savvaļas augu un dzīvnieku izzušanu. Konvencijas pārvaldības iestāde Latvijā ir Dabas aizsardzības pārvalde. Seminārā tūrisma birojus informēs Latvijas Dabas muzeja, Dabas aizsardzības pārvaldes un Valsts vides dienesta pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas