Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tūristus Latvijā biedē vietējo agresīvais braukšanas stils

Kā vienu no trim nepatīkamākajām Latvijā gūtajām atziņām ārvalstu tūristi min vietējo iedzīvotāju agresīvo braukšanas stilu, kam seko zema līmeņa apkalpošana restorānos, kā arī pakalpojuma un cenas neadekvātā attiecība. Tas secināts Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un Latvijas Universitātes veikto ārvalstu tūristu aptaujā.

"Ņemot vērā, ka puse mūsu viesu Latviju apceļo ar vieglo transportu, velosipēdiem un motocikliem, šis negatīvais secinājums lielai daļai individuālo ceļotāju var likt nopietni apsvērt, vai ir vērts arī turpmāk riskēt uz Latvijas ceļiem," stāstīja TAVA direktors Uldis Vītoliņš. "Manuprāt, šo situāciju rada stress un mūsu nesakārtotā sadzīve, kas, iekāpjot auto, lauztin laužas uz āru, liekot visas nebūšanas uz savas ādas izjust citiem satiksmes dalībniekiem, turklāt mašīna ir pietiekami anonīma vieta, kas ļauj citu acīs palikt neatpazītam un tāpēc arī drošākam un pārgalvīgākam," situāciju skaidroja raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots. "Otrkārt, mēs savā mazajā valstiņā, kur visi viens otru pazīstam, jūtamies pasargāti no jebkādām policijas represijām, jo vienmēr taču pastāv "dažādi varianti" kā izbēgt no soda, kas nekādi nav saprotams igaunim, somam vai zviedram." Patīkamo lietu sarakstā ārvalstu tūristi min Latvijas arhitektūru, dabu, bagāto kultūras piedāvājumu, tīrību pilsētās, cenas ārpus Rīgas un vietējās virtuves un restorānu piedāvājumu. Aptaujas galvenais uzdevums bija noskaidrot ceļotāju motivāciju un faktorus, kuri ietekmē brauciena izvēli uz Latviju, viņu apmierinātību ar saņemto servisu, ar cenas un pakalpojuma attiecībām, noskaidrot to apmierinātību ar dažādiem ceļojuma aspektiem, vēlamās tūristu aktivitātes utt. Ārvalstu tūristu aptauja Latvijā tika veikta no 2007.gada augusta līdz decembrim un tajā piedalījās 1000 respondentu no 37 valstīm. Lielākā daļa no tiem ir gatavi Latviju apmeklēt vēlreiz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas