Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tuvināšanās Rīgā izdevās, pamēģinās arī uz Saeimu

Modelis, ko Rīgas mēra Nila Ušakova vadītā partija Saskaņa pārbaudījusi Rīgas domes vēlēšanās, kur latviešu un krievu sadarbība esot veiksmīga, tagad tiks izmēģināts Saeimas vēlēšanās. Par kopīgu startu pirmdien paziņoja Saskaņa un tās sabiedrotie no Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītās partijas Gods kalpot Rīgai!, ko abas puses apliecināja arī rakstiski. Saskaņa ir sasniegusi nākamo attīstības posmu un ir gatava reformām, kas nekad nav vieglas, Dienai atzina Ušakovs.

Vēlētājam būs jāpierod ne tikai pie tā, ka politiskajā piedāvājumā vairs nebūs Saskaņas centra nosaukuma, bet arī pie lielā latvisko uzvārdu īpatsvara sarakstā. Rīgas domes vēlēšanas esot parādījušas, ka krievi nemaz tik ļoti nesvītrojot latviešus un otrādi, par ko Saskaņa esot brīdināta. Pārdesmit kandidātu bija uzaicināti arī uz līguma parakstīšanu, kur pie galda sēdēja vairāk latviešu nekā krievu politiķi. Daļa no viņiem, kā Krišjānis Peters, kurš būs viens no saraksta līderiem, vai Vitālijs Aizbalts, iepriekš bija Aināra Šlesera vadītajā LPP/LC. Agnis Kalnkaziņš un Kārlis Leiškalns nākuši no Tautas partijas.

Lūgts komentēt lielo latviešu politiķu īpatsvaru, Ušakovs atbildēja: "Latvijā jau arī latviešu ir vairāk nekā krievu." Viņš apzinās, ka šīs pārmaiņas partijā saistās ar riskiem. Taču tā arī ir iespēja pārliecinošāk parādīt, ka Saskaņa pretendē uz dalību valdībā. Tiesa, līgumu ar Krievijā valdošo partiju Vienotā Krievija N. Ušakovs nav gatavs lauzt, jo tā esot iespēja komunicēt ar kaimiņvalstī pie varas esošajiem politiķiem un izdarīt kaut ko Latvijas labā. Jāatgādina, ka 2009. gada 21. novembrī šo līgumu noslēdza nevis Saskaņas centrs, bet tieši sociāldemokrātiskā partija Saskaņa, kuras vārdā to parakstīja toreizējais partijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Boriss Grizlovs no partijas Vienotā Krievija.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet otrdienas, 8. jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas