Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

TV3: Rīgas pilī premjera amatam apspriežot vēstnieku Riekstiņu un LVM vadītāju Strīpnieku

Visticamāk, ka jaunnedēļ Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzdevumu izveidot rīcībspējīgu valdību vcarētu piedāvāt kādam bezpartejiskam kandidātam. Šobrīd kā iespējamus kandidātus min Latvijas vēstnieku Krievijā un kādreizējo ārlietu ministru Māri Riekstiņu, kā arī uzņēmuma Latvijas Valsts meži vadītāju Robertu Strīpnieku, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, sestdien vēstīja TV3 ziņas

Šādi varianti tiekot apspriesti, jo arī Rīgas pilī sarukusi ticība Alda Gobzema spējai izveidot valdību, tāpēc nākamnedēļ varētu sākties jauna valdības veidotāja meklēšanas process un par piemērotāku risinājumu tiekot uzskatīts kāds bezpartejiska kandidāts.

KPV LV premjera amata kandidātam Gobzemam līdz 10. decembrim uzdots piedāvāt rīcībspējīgas valdības modeli, taču līdz ar pārējo labēji centrisko partiju noraidījumu Gobzema izteiktajai idejai izveidot bezpartejisku profesionāļu valdību tas ir gandrīz neiespējami.

Turklāt iezīmējas arī viedokļu atšķirība pašā partijā KPV LV, kuras viens no līdzpriekšsēdētājiem Artuss Kaimiņš pēdējo dienu laikā paziņojis, ka neatbalstītu gan ZZS ministru dalību valdībā, gan arī Gobzema izvēlēto “profesionāļu valdību”, turklāt pirmdien aicināšot tā nedarīt arī KPV LV frakcijas deputātiem.

Jau vēstīts, ka Gobzems piektdien ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvājis arī samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. KPV LV pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām. Tiesa, likums nepieļauj apstiprināt valdību ar sešām ministrijām un kandidātiem jābūt uz visām esošajām ministrijām, mikroblogošanas vietnē Twitter uzsvēris jurists Edgars Pastars.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri.

Ieceri neatbalsta arī Kaimiņš, kurš arī iepriekš paudis, ka viņš nebūtu gatavs iet valdībā, kurā tiktu pārstāvēta arī Zaļo un zemnieku savienība, ko iepriekš piedāvājis Gobzems.

Top komentāri

........
.
Prezidents Strīpnieks deklarē 129 000 eiro algu un 213 000 eiro parādus
Apžēliņ!
A
Vai tad labāk ne Kombuļu Inese, - tā tomēr būtu vairāk PIEMĒROTA šai misijai.
Citu vidū
C
Vai tas ir tas pats Riekstiņš no bij. Tautas partijas, kas savu necilo mājiņu aiz kauna nosauca par klētiņu? Tādi vīri vienmēr ir vajadzīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas